Negocieri PNL-UDMR pentru noul Guvern. Când ar putea ajunge Cabinetul Ciucă la vot în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Liderii PNL şi UDMR s-au întâlnit vineri pentru o primă rundă de negocieri pentru formarea noului Executiv, condus de Nicolae Ciucă. Preşedinţii celor două formaţiuni au declarat, la finalul întrevederii, că au discutat doar despre continuarea guvernării într-o nouă formulă. Florin Cîţu a precizat că, cel mai probabil, premierul desemnat va veni cu guvernul în Parlament pentru votul de învestitură săptămâna viitoare, joi.

La finalul întâlnirii, Florin Cîţu a declarat că rezultatul negocierilor este „foarte bun”. 

„Astăzi nu am discutat despre structură şi portofolii. Am discutat dacă putem continua împreună guvernarea. Răspunsul e da. (...) Maine, orele 10-11-12, echipele se vor întâlni şi vom finaliza programul de guvernare. Despre structură vom discuta după ce programul este gata.”, a declarat Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, la finalul negocierilor.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că situaţia noului Executiv poate fi tranşată săptămâna viitoare. Concret, miercuri ar putea avea loc audierile miniştrilor propuşi pentru noul Cabinet în comisiile de specialitate, iar joi votul pentru Guvernul minoritar PNL-UDMR.

„Cred că luni seara, marţi venim în Parlament. (...) Cred că miercuri vor fi comisiile şi votul pe joi”, a spus liderul PNL.

De altfel, întrebat dacă vor negocia şi cu USR, Florin Cîţu a răspuns: „Cred că pentru susţinere în Parlament da, se va discuta şi cu USR. Nu este niciun blat cu PSD. Mergem în Parlamentul României. USR are şanse să voteze acest guvern. Astăzi suntem aici pentru că USR a votat o moţiune a PSD-ului”, a mai spus Cîţu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, joi, pentru funcţia de prim-ministru al ţării pe Nicolae Ciucă. Decizia vine după o serie de consultări cu partidele politice, la Palatul Cotroceni. Ciucă a fost propus de liberali şi, de altfel, a fost singura propunere care i-a fost pusă pe masă lui Iohannis. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite