Năstase, atac la Dragnea. „Grindeanu şi Tudose n-au fost suficient de obedienţi. Dăncilă poate să devină ţap ispăşitor. Cu Dragnea n-am mai avut dialog“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit miercuri, la Adevărul Live, despre actualul guvern PSD-ALDE, dar şi despre principalii actori ai Partidului Social Democrat. Întrebat ce părere are despre Viorica Dăncilă ca prim-ministru, acesta a precizat că profilul său este încă în formare, putând deveni în timp „un ţap ispăşitor” sau „un om de autoritate”.

Fostul premier Adrian Năstase a vorbit miercuri, la Adevărul Live, despre actuala guvernare, dar şi despre liderii PSD. Acesta a precizat că Viorica Dăncilă are încă un profil  de prim-ministru nedefinit, urmând ca în timp să devină „un ţap ispăşitor” sau „un om de autoritate”.

„Este o persoană absolut remarcabilă, un om cald, sincer. Urmează să-şi definească profilul. Poate să devină un ţap ispăşitor sau poate să devină un om de autoritate. Depinde cum se raportează la presiuni”, a spus Năstase despre actualul premier.

Întrebat de ce nu au rezistat în funcţie Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, fostul premier a răspuns: „Nu au fost suficienţi de obedneieţi. La un moment dat, liderii partidului au crezut că cei doi cochetează cu preşedintele Iohannis sau cu serviciile. Asta e explicaţia foarte simplă“

Totodată, întrebat despre relaţia cu actualul lider PSD, Liviu Dragnea, Adrian Năstase a declarat că „în ultimele luni nu au mai avut dialog” şi că „prezenţa lui la Congres ar fi fost deranjantă”. Fostul prim-ministru a adăugat şi că Niculae Bădălău l-ar fi consultat pentru scrisoarea adresată liderului PSD cu privire la nemulţumirile din partid.

„Am discutat cu el o vreme. Mă căuta. Dar în ultimele luni n-am mai avut un dialog. Bănuiesc că prezenţa mea la Congres ar fi fost deranjantă, deşi activitatea mea a fost legată strict de interesele partidului. Cred că a fost deranjat strict de scrisoarea lui Bădălău, mai ales că Bădălău m-a consultat. Congresul a fost doar o reglare de conturi. Să o scoţi complet din joc pe Ecaterina Andronescu e o mare greşeală. Dragnea nu a înţeles care e miza acestui Congres sau mai bine spus Congresul a rămas fără o miză”, a explicat acesta.

Întrebat dacă situaţia era mai bună cu Liviu Dragnea în funcţia de premier, Adrian Năstase a precizat că funcţia aceasta ar fi însemnat „o singură unitate de comandă” şi că „înclină să creadă că era mai bine”.

„Înclin să cred că da. Ar fi existat o singură unitate de comandă. Şi el ar fi vrut să arate o capacitate managerială remercabilă. Frustrările care au urmat au dus la tensiunile interne care au măcinat guvernul. Nu este în ordine ca şefii de organizaţii să decidă Consiliul Naţional nu s-a mai întrunit de nu ştiu cât timp”, a încheiat Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite