MRU, atac la Băsescu: Greşeşte când investeşte tot pe o singură carte. PMP e un partid născut în eprubetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Mihai Răzvan-Ungureanu FOTO Reuters
Preşedintele Traian Băsescu şi fostul premier Mihai Răzvan-Ungureanu FOTO Reuters

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan-Ungureanu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu face o greşeală când mizează pe ascensiunea Partidului Mişcarea Populară, formaţiune despre care susţine că este „un proiect de laborator, născut în eprubetă“.

„PMP e un proiect de laborator, un partid născut în eprubetă. A investi într-un partid alcătuit precum substanţele chimice e pierdere de energie politică. Nu înseamnă că nu poate să existe un alt partid, dar conduita contrazice obiectivul unităţii dreptei“, a declarat Ungureanu.

Totodată, el a opinat că implicarea preşedintelui Traian Băsescu în evoluţia partidului este o greşeală şi l-a avertizat pe Cristian Diaconescu, în prezent candidatul PMP la prezidenţiale, că ar putea fi „folosit“.

„Cred că preşedintele greşeşte când investeşte tot pe o singură carte şi în felul acesta nu ajută obiectivul unităţii dreptei. In ce îl priveşte pe domnul Diaconescu, faţă de care am o prietenie veche, îmi doresc din prietenie şi consideraţie pentru domnia sa, să nu fie niciodată în postura de a fi fost folosit. Sper că nu e obiectivul unui joc politic cinic“, a mai spus fostul premier.

Ungureanu a comentat politica PMP şi a explicat că nu crede în  proiectele politice construite din ruinele altora, care au eşuat.  

„Nu cred în politica pământului pârjolit: arzi totul ca să construieşti apoi din nou. Mai e ceva. Nu poţi construi pe o Românie dezbinată. Nu poţi pune temelia unei vieţi politice normale decât pe un teren în care nu există fisuri“,a conchis Ungureanu.

Citeşte şi:

Scrisoare deschisă domnului preşedinte Traian Băsescu

Domnule preşedinte Traian Băsescu, nu vă voi răspunde la atacurile de ieri aşa cum nu voi da curs unei demonstraţii de bărbăţie politică născută în jurul doamnei Elena Udrea. Nu voi face acest lucru, pentru că dumneavoastră sunteţi preşedintele României şi nu pot avea o dispută de acest gen, care să implice cea mai importantă instituţie a statului român.

Scrisoarea a II-a către Elena Udrea

Am citit cu mare interes articolul publicat sub numele dumneavoastră şi în care recunoaşteţi că aţi fost rugată să nu apăreţi la mitingurile de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, din vara lui 2012. Aveţi dreptate, toată lumea a fost de acord că prezenţa dumneavoastră are un efect negativ absolut. E un bun început pentru procesul de asumare a propriilor probleme politice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite