Mircea Geoană: „România are o şansă reală să ajungă la vârful NATO sau la conducerea ONU“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mircea Geoană a vorbit joi seara la Realitatea TV despre posibilitatea ca România „să ajungă la vârful NATO sau la conducerea ONU”, afirmând că ţara noastră are, în acest sens, „o şansă reală”.

„Nu am un proiect personal, nu mă împinge decât o dorinţă de a vedea România un pic mai ambiţioasă din punct de vedere al locului nostru în lume. Susţin o evaluare completă a ce înseamnă funcţii şi poziţii de influenţă, astfel încât România să se înarmeze, să avem un ţintar în care să ne urmărim nevoia firească ca România să aibă acces la poziţii de influenţă pe plan internaţional.”, a explicat Mircea Geoană.

România are o şansă reală să ajungă la vârful NATO sau la conducerea ONU“, consideră Geoană.

„Nu spun că eu mă pot califica pentru toate, iar modul în care a fost gestionată dezbaterea despre NATO în spaţiul public, deja ne creează o vulnerabilitate. Campania a început, este informală, dar va trebui să o formalizăm în plan intern. Un român care să conducă NATO este o chestiune pe care orice stat care are o minimă disciplină o face.“,  a conchis Mircea Geoană.  

Declaraţiile sale intervin în contextul în care, în ultima perioadă, presa din România a vehiculat posibilitatea ca Mircea Geoană să fie desemnat în funcţia de secretar general al NATO. O altă variantă era Traian Băsescu, însă zvonurile au fost infirmate chiar de şeful statului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite