Ludovic Orban, despre Antonescu: „Nu poate câştiga prezidenţialele, 80% din populaţie îi e ostilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Ludovic Orban FOTO Adevărul
Deputatul PNL Ludovic Orban FOTO Adevărul

Deputatul PNL Ludovic Orban critică în termeni duri prestaţia lui Crin Antonescu în fruntea formaţiunii şi susţine că acesta nu poate câştiga alegerile prezidenţiale, întrucât nu se bucură de popularitate în rândul electoratului. Totodată, el îl acuză pentru eşecul liberalilor la euroalegeri şi crede că, dacă Antonescu se retrăgea mai devreme, PNL ar fi obţinut 20 de procente.

Într-un interviu acordat site-ului ziare.com, Orban afirmă că Antonescu, în calitate de preşedinte interimar al partidului, nu ar fi avut legitimitatea de a angaja formaţiunea în negocieri.

„Nu poţi să pui un inginer care a construit o clădire căzută la cutremur să construiască un Pentagon. PNL trebuie să-şi aleagă o conducere legitimă“, a spus el.

Întrebat dacă Antonescu are şanse la alegerile prezidenţiale, Orban a răspuns scurt: „Nu“.

„Este mult mai uşor să câştigi încrederea unui om care nu te cunoaşte, decât să câştigi încrederea unui om care şi-a pierdut încrederea în tine. Şi sub aspectul cotei de încredere, şi sub cel al intenţiei de vot, Crin Antonescu se situează la un scor extrem de mic, care îl scoate din cursă, iar cea mai gravă este ostilitatea celor care nu au încredere în el. Aproape 80% din români îi sunt ostili lui Antonescu“, a detaliat Ludovic Orban.

Citeşte şi:

Cum merge alianţa dintre PNL şi PDL la firul ierbii. Liberalii se desprind greu de PSD

La centru, lucrurile sunt clare: PNL şi PDL vor face o alianţă electorală, apoi vor fuziona. În teritoriu, nu toată lumea este mulţumită.

PNL Prahova nu vrea fuziune cu PDL: Nu putem dizolva PNL după 139 de ani

Membri din conducerea PNL Prahova se declară "împotriva oricărei fuziuni, indiferent cu ce partid, astfel încât PNL să nu piardă identitatea celor 139 de ani". Joi seara a avut loc o altă şedinţă cu scântâi, care nu a plecat însă de la politică, ci de la faptul că preşedintele a schimbat încuietoarea sediului.

Paleologu: Nu e de conceput ca persoanele asociate dezastrului electoral al PMP să conducă partidul

Deputatul PMP Theodor Paleologu consideră că nu este de conceput ca persoanele asociate dezastrului electoral al partidului să fie în conducere sau să conducă efectiv partidul. Viitorul preşedinte trebuie să fie capabil să negocieze cu PDL şi PNL, a mai spus Paleologu.

Crin Antonescu: „Pot fi candidat la preşedinţie. Pot şi câştiga. Candidatul unic al dreptei ar trebui desemnat până la 15 iulie”

Liderul PNL, Crin Antonescu, a fost invitat joi seară la postul B1 TV, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu, unde a discuta despre alianţa electorală cu PD-L, precum şi despre demisia sa din funcţia de preşedinte al liberalilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite