Lazăr Comănescu i-a scris ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, condamnând asasinarea ambasadorului Karlov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lazăr Comănescu FOTO MEDIAFAX
Lazăr Comănescu FOTO MEDIAFAX

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu i-a scris, luni seara, omologului său rus, Serghei Lavrov, în legătură cu asasinarea la Ankara a ambasadorului Rusiei în Turcian, Andrei Karlov, Comânescu exprimându-şi solidaritatea cu poporul rus şi condamnând atacul terorist.

„În mesajul ministrului român se subliniază condamnarea cu fermitate de către România a acestui act abominabil îndreptat împotriva unui ambasador şi importanţa eforturilor pentru combaterea actelor teroriste şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi. Ministrul Lazăr Comănescu a adresat, de asemenea, condoleanţe familiei victimei şi a exprimat solidaritatea cu poporul rus în aceste momente dificile”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, a decedat luni seara la spitalul turc Guven, după ce a fost împuşcat de un atacator armat într-o galerie de artă din metropola Ankara. Între timp, autorităţile turce au anunţat că atacatorul a fost ucis în urma unui schimb de focuri cu forţele speciale, transmite Reuters.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat că ţine legătura cu autorităţile turce cu privire la atacul armat din Ankara.

Expoziţia era organizată chiar de angajaţii ambasadei ruse în incinta unui centru cultural din Ankara. Se pare că prezenţa ambasadorului la expoziţie a fost anunţată în urmă cu o săptămână, iar autorităţile suspectează că atacul armat este unul premeditat.

Ambasadorul Andrei Karlov nu era însoţit de un bodyguard la asmenea evenimente publice.

Martorii prezenţi la expoziţie susţin că atacatorul a tras iniţial un foc în aer, iar apoi l-a împuşcat în spate pe ambasador.

Suspectul a mai tras un foc de armă în ambasadorul rus, după ce invitaţii au început să fugă din galeria de artă din Ankara.

Se pare că atacatorul a strigat ”nu voi pleca de aici viu, aşa că nu vă apropiaţi de mine”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite