Klaus Iohannis: Nu am avut încă un contact cu preşedintele Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
klaus iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în urma discuţiilor cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, că nu a avut încă un contact cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

"Eu personal, după cum ştiţi, nu am avut încă un contact cu preşedintele Putin", a spus şeful statului, întrebat dacă a avut discuţii cu liderul de la Kremlin, de la preluarea mandatului.

De asemenea, Iohannis a precizat că România este "exact pe aceeaşi lungime de undă ca şi Uniunea Europeană şi NATO" în ceea ce priveşte relaţia cu Rusia.

"Dialogul este întotdeauna important şi împreună cu partenerii atât din UE şi cât şi din NATO încercăm să evităm o situaţie în care animozităţile ar escalada în relaţia, sigur, cu Federaţia Rusă. E important de evitat ceva similar cu Războiul Rece şi este, în acelaşi timp, importan de găsit căi pentru continuarea unui dialog. Aici România este exact pe aceeaşi lungime de undă ca şi UE, ca şi NATO, şi astăzi cu domnul secretar general am abordat şi am discutat această chestiune. În această etapă, România participă la aceste eforturi împreună cu partenerii atât din UE, cât şi din NATO", a afirmat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări privind dialogul ruso-român.

Iohannis a făcut aceste declaraţii la finalul conferinţei de presă susţinute alături de Jens Stoltenberg, care spusese, anterior, că "este nevoie de un NATO puternic şi de o solidaritate puternică", în condiţiile în care Rusia este tot mai agresivă şi "încearcă sa schimbe cu forţa graniţele".

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, face joi o vizită oficială în România, iar în cursul dimineţii a fost primit la MApN de către ministrul Apărării, Mircea Duşa. Ulterior, Jens Stoltenberg s-a întâlnit la Guvern cu premierul interimar Gabriel Oprea. La finalul întâlnirii, Guvernul a transmis că Oprea a reconfirmat aprecierea României faţă de eforturile NATO şi ale secretarului general pentru consolidarea securităţii Aliaţilor estici şi pentru întărirea dimensiunii de apărare colectivă şi a reiterat angajamentul României privind contribuţiile de substanţă la misiunile şi obiectivele Alianţei Nord-Atlantice, apreciind că o Alianţă puternică, unită şi dotată cu resursele şi voinţa politică necesare este indispensabilă pentru stabilitatea şi securitatea regiunii noastre şi a Europei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite