Iohannis: Maior nu a demisionat, ci se pune la dispoziţia viitorului preşedinte. E un gest onorabil, de profesionist 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Maior, şeful SRI FOTO Adevărul
George Maior, şeful SRI FOTO Adevărul

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, nu a citit declaraţiile lui George Maior ca o intenţie de a-şi prezenta demisia din fruntea SRI după alegerile prezidenţiale, ci Maior doar s-a pus la dispoziţia viitorului preşedinte.

„Mi se pare o atitudine foarte onorabilă şi eu nu am înţeles că demisionează, ci se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, după alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play şi îmi reconfirmă că avem de a face cu un profesionist 100%. Eu cred că domnul Maior este un şef foarte bun la SR“, a spus liderul PNL, la RFI.

Iohannis a vorbit şi despre varianta George Maior - premier. „Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va întâmpla atunci. Noi avem un protocol în ACL - dacă eu devin preşedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritară în această etapă de campanie prezidenţială. Sunt preocupări pentru următoarea etapă, atunci când ne apucăm de construcţia noului guvern”, a mai spus Iohannis.

George Maior, şeful Serviciului Român de Informaţii (SRI), a anunţat la Timişoara că va demisiona de la şefia instituţiei pe care o conduce de opt ani, imediat ce un nou preşedinte se va instala la Cotroceni. „Este un lucru normal într-un stat democratic ca viitorul preşedinte să decidă în ceea ce priveşte serviciile de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a afirmat George Maior.

Întrebat dacă Geroge Maior ar trebui schimbat din fruntea SRI, Klaus Iohannis, reprezentantul ACL la alegerile prezidenţiale şi principalul contracandidat al lui Victor Ponta, a spus, la Adevărul Live: „Nu văd niciun motiv. Nici nu cred că este o discuţie de acest fel“.

Citeşte şi:

Şeful SRI anunţă că va demisiona după alegerile prezidenţiale din noiembrie

George Maior, şeful Serviciului Român de Informaţii, a anunţat la Timişoara că va demisiona de la şefia instituţiei pe care o conduce de opt ani. Maior spune că noul preşedinte, care va fi ales la alegerile din 2014, trebuie să aleagă un nou director al SRI.

Care sunt posibilii premieri tehnocraţi ai PSD dacă Ponta câştigă Preşedinţia

Social-democraţii sunt pregătiţi să-i ia în calcul pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe George Maior pentru funcţia de premier, după ce Victor Ponta a anunţat că preferă un tehnocrat sau membrul unui alt partid în fruntea Guvernului, dacă el va câştiga alegerile prezidenţiale

Directorul SRI: În campania electorală, instituţia nu va fi afectată de posibile elemente de presiune politică

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, a declarat, marţi, că, deşi este precampanie electorală, instituţia nu este interesată de dezvoltările în plan politic, el dând asigurări că SRI nu va fi afectat de „posibilele elemente de presiune politică inevitabile care se pun într-un asemenea context”.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite