Iohannis, despre măsurile fiscale: Nu am sprijin pentru ieşirile populiste. Trăim vremuri grele, situaţia nu se va ameliora peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO Facebook/ Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis transmite, referitor la măsurile fiscale care ar urma să fie aprobate până la 1 iulie, că susţine abordarea Guvernului, pe care o cataloghează drept "sobră şi bazată pe calcule". Şeful statului menţionează că nu susţine ieşirile populiste, precizând că "trăim vremuri grele, situaţia nu se va ameliora peste noapte".

"Din partea mea există susţinere pentru cota unică, pentru guvern care poate să calculeze până unde se poate întinde cu subvenţii şi cu sprijinul pentru cetăţenii vulnerabili când vine vorba de energie, nu am sprijin pentru ieşiri populiste şi afirmaţii de televizor, cum că se va face totul să fie extraordinar de bine, trăim vremuri grele, situaţia nu se va ameliora peste noapte. Abordarea Guvernului, sobră şi bazată pe calcule concrete, va avea susţinerea mea", a declarat Klaus Iohannis, întrebat fiind despre măsurile economice anunţate de cele două mari partide de la Putere.

Preşedintele României susţine că anunţul premierului şi calculele Guvernului sunt posibilie şi "de bun simţ".

Coaliţia de guvernare a promis că va veni, până la 1 iulie, cu modificări ale Codului Fiscal. Astfel, preşedinţii partidelor aflate la guvernare au avut luni şedinţe cu liderii formaţiunilor pe care le reprezintă, unde au fost agreate măsurile fiscale cu care vor merge mai departe. O decizie ar urma să fie luată miercuri.

Potrivit şefului PSD, Marcel Ciolacu, măsurile social-democraţilor vizează, în principal, eliminarea unor excepţii fiscale, suprataxarea pensiilor speciale şi oferirea unor deduceri pentru persoanele cu un salariu de până în 4.500 de lei.

De cealaltă parte, PNL susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să fie asigurată „stabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri”. Premierul Nicolae Ciucă a precizat că liberalii au agreat eliminarea excepţiilor fiscale, creşterea impozitului la jocurile de noroc, dar şi a TVA-ului pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite