Hrebenciuc, despre Crin Antonescu: Un personaj subţire politic, ale cărui calităţi de conducător sunt incerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a vorbit duminică seară în cadrul unei emisiuni de televiziune a Digi 24 despre ceea ce este posibil să se întâmple pe scena politică din România după alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai, criticându-l pe Crin Antonescu, politician pe care îl consideră drept „subţire politic”.

Întrebat despre modul cum vede parcursul adversarilor politici din acest prezent, Hrebenciuc a afirmat că probabil PNL va obţine 20% în alegerile din 25 mai, iar Crin Antonescu va rămâne la conducerea liberalilor ş va candida la preşedinţie.

Cu toate acestea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a atenţionat că liderul PNL „va pierde cu succes”, considerând că deşi obiectivul pentru acest scrutin vor fi atinse, victoria lui Antonescu va fi una a la Pirus.

Reprezentantul social-democrat a realizat şi o proprie caracterizare a preşedintelui PNL, fost partener de alianţă, pe care l-a numit „un personaj subţire”, care are „calităţi de conducător incerte”. Hrebenciuc a continuat subliniind că „de la Muzeul din Tulcea a ajuns în parlament”, fără a avea mari merite în cei 22 de ani de experienţă în legislativă, remarcându-se doar prin calitatea de bun orator.

Vicepreşedintele a vorbit şi despre fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu, politician pe care îl consideră că „are alură de preşedinte”, adăugând că, în contextul unei candidaturi a prim-ministrului din perioada 2004-2008, l-ar vota, însă doar în cazul în care Victor Ponta nu ar fi candidat.

Referitor la prestaţia pe care social-democraţii o vor avea în următoarele alegeri, Hrebenciuc s-a declarat încrezător fiind convins că vor fi obţinute peste 40% din voturi, obiectiv propus de formaţiunea din care face parte.  

Crin Antonescu a afirmat duminică, la Ploieşti, că partidul pe care îl conduce şi-a propus să obţină un procent de 25% din voturi, în timp ce scor de sub 20% ar duce la posibilă demisie a liderului liberal.

Citeşte şi:

Când a pierdut Crin Antonescu sprijinul PSD?

Ultimele sondaje de opinie care îl arată în scădere de popularitate şi faptul că „prietenii“ şi-au construit o nouă alianţă care a copiat două din trei litere ale USL l-au făcut pe Crin Antonescu să riposteze. „De un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. De un an de zile, nu de o lună sau două“, a răspuns liderul PNL întrebat dacă mai crede că PSD îl va susţine la preşedinţie.

Hrebenciuc: „Tot ce facem ca parlamentari e trafic de influenţă“

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, le-a transmis colegilor săi că orice telefon pe care îl dau ca să ajute o primărie din colegiul lor este trafic de influenţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite