Gigi Becali şi-a pierdut oficial mandatul  de parlamentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a rezistat numai cinci luni pe băncile Parlamentului
Gigi Becali a rezistat numai cinci luni pe băncile Parlamentului

Hotărârea prin care Camera Deputaţilor ia act de încetarea mandatului de parlamentar al lui George Becali şi declară vacant locul de deputat al acestuia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, ceea ce contrazice afirmaţia de joi a lui Valeriu Zgonea conform căreia locul încă nu este vacant.

Hotărârea Camerei Deputaţilor privind constatarea încetării mandatului de deputat al lui Becali a fost publicată în 29 mai în Monitorul Oficial, aceeaşi zi în care a fost adoptată.

Articolul 1 al Hotărârii consemnează că instituţia ia act de de decizia numărul 124 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 20 mai 2013 prin care s-a hotărât condamnarea inculpatului Becali George pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, prevăzută de Articolul 26, raportat la Articolul 248 din Codul Penal, raportat la Articolul 41, alin. 2 din Codul Penal.

„Camera Deputaţilor ia act de încetarea de drept a calităţii de deputat a domnului George Becali şi declară vacant locul de deputat deţinut de acesta în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, Colegiul uninominal nr. 25“, se mai arată în Hotărâre.

În act se mai arată că hotărârea a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 29 mai 2013.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi că postul lui George Becali în Parlament nu este vacant, el arătând că, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, în forma nemodificată, luarea unei astfel de decizii trebuie supusă la vot.

„Postul domnului Becali nu este vacant, a fost trecut pe proiectul de hotărâre, el trebuie supus la vot în votul final şi votat de către parlamentari. Şi voi vota săptămâna viitoare ambele decizii“, a spus Zgonea.

George Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanţa supremă, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite