Fenechiu: „Niciun ambasador nu m-a întrebat când demisionez; singurul penal este Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că s-a întâlnit cu mai mulţi ambasadori ai unor ţări europene şi că niciunul nu l-a întrebat când îşi dă demisia, adăugând că dacă este un penal în România care n-a răspuns pentru ce-a făcut, acela este Traian Băsescu.

„Am fost vizitat de ambasadorul Elveţiei, de ambasadorul Poloniei, de cel al Olandei. Vine ambasadorul Germaniei săptămâna viitoare, ceea ce mă face să cred că nu am aşa mari probleme în Europa, precum spune Traian Băsescu. Nu m-a întrebat niciunul dintre ei când îmi dau demisia, ci dimpotrivă, discutăm despre proiecte de viitor. Dacă este un penal în România care n-a răspuns niciodată pentru ce-a făcut, acesta este preşedintele României“, a spus Relu Fenechiu.

El a adăugat că Traian Băsescu „ar trebui să se gândească la dumnealui“ înainte de a cere altora socoteală.

„Nu am de gând să las lucrurile baltă la minister doar că aşa vrea domnul Băsescu. M-am săturat de dumnealui. Sunt 7,8 milioane de români care i-au spus să plece acasă şi n-a plecat. Eu nu voi pleca pentru că-mi spune unul sau poate doi, că-i şi Monica Macovei cu el", a mai afirmat Relu Fenechiu.

„Băsescu va lua din nou avionul VIP“

Ministrul Transporturilor este convins că data viitoare, când şeful statului va merge în Europa, va lua din nou avionul de tip Airbus, amenajat special pentru demnitari. „L-am văzut pe preşedinte plângând la Bruxelles că îl ţin opt ore acolo şi că trebuie să aştepte zborul de linie. E o poveste, el a ales să renunţe, la fel cum a ales, la un moment dat, să renunţe la serviciile Poliţiei, după ce poliţiştii i-au spus «Ieşi afară, javră ordinară». O să vedeţi data viitoare că va lua din nou avionul VIP“, a spus Fenechiu.

Ministrul Transporturilor l-a îndemnat pe Traian Băsescu să renunţe la „populismele ieftine“.
„Preşedintele s-o mai termine cu populismele astea, să spună că toţi politicienii sunt nişte jigodii şi că numai el e omul cel mai drept din România. El face economie şi se duce cu Loganul la cumpărături. Se duce cu Loganul la cumpărături, dar se duce cu un avion în Europa care ne costă şapte milioane de euro“, a precizat Relu Fenechiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite