Euroalesul Cristian Buşoi: PNL va comanda sondajele pentru desemnarea candidatului la Primăria Bucureşti la finalul lui noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Cristian Buşoi a declarat, la o dezbatere pe tema valorilor morale ale Dreptei, că liberalii vor realiza sondajele pentru desemnarea candidaţilor la alegerile locale, mai exact la Primăria Capitalei, la finalul lunii noiembrie. În restul ţării, liberalii vor comanda sondaje din luna septembrie.

La dezbaterea organizată de către Centrul de Analiză Strategică, coordonat de George Rîpă, Cristian Buşoi a vorbit despre alegerile locale şi despre competiţia internă din partid, cursă în care europarlamentarul ţinteşte Primăria Capitalei. "În această competiţie internă, programul pe care îl prezint colegilor mei şi, sigur, şi opiniei publice, pentru că vorbim despre un sondaj de opinie la finalul lunii noiembrie, vizează poluarea care sufocă cetăţenii Bucureştiului, problema parcărilor, dar, dincolo de aceste probleme, cred că bucureştenii aşteaptă o administraţie care să se bazeze pe câteva valori. Fac o paranteză şi spun că nu cred că va fi un singur candidat din partea Dreptei. Sigur, o fragmentare a votului pe Dreapta va oferi o şansă în plus candidatului PSD, oricare ar fi acela, dar cred că acele valori trebuie să fie valorile integrităţii, credibilităţii şi responsabilităţii", a spus Buşoi. 

Totodată, Buşoi a povestit cum şi-a găsit un model politic în persoana medicului Ben Carson. "Este a doua personalitate care pare a fi susţinută de republicani şi nu neapărat pentru că este medic sau pentru că programul său este în această zonă, ci pentru că emană bunătate, dăruire, implicare faţă de cetăţenii pe care trebuie să-i servească. Ben Carson nu se sfieşte să vorbească în primul rând despre valori, vorbeşte clar despre educaţie. Mă aştept ca la alegerile locale şi parlamentare să se dezbată problema sărăciei, a dezastrului din sistemul de sănătate, a acaparării instituţiilor despre baroni şi aşa mai departe", a arătat Buşoi.

De asemenea, el a vorbit şi despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014, mai exact despre temele invocate la acea dată în dezbaterile politice de către preşedintele Klaus Iohannis. "Cred că România nu ar mai trebui să fie deschisă unui comportament dus către scandal, către isterie, către acuze fără bază. Toate aceste modele care au mers doar în zona asta, a vorbirii fără a avea o bază în fapte, a scandalului permanent, model îmbrăţişat şi de premierul Victor Ponta, şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu mai poate fi un model îmbrăţişat de majoritatea românilor. Îmi doresc ca toate partidele serioase şi consistente să îmbrăţişeze un ton mai moderat, mai practic şi mai orientat către fapte", a spus Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite