EBA râde de Ioana Petrescu: Până şi eu îmi dau seama că habar nu are de economie sau de finanţe. Udrea reacţionează şi ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, şi liderul PMP Elena Udrea au comentat prestaţia ministrului de Finanţe, Ioana Petrescu, de la consultările privind reducerea CAS, care au avut loc la Cotroceni între preşedintele Traian Băsescu, Ioana Petrescu şi premierul Victor Ponta.

„La consultările de la Cotroceni de astăzi, ministrul „apciza“, Ioana Petrescu, a lovit din nou prin tăcerea asurzitoare a argumentelor pe care le-a adus în sprijinul reducerii contribuţiilor la asigurările sociale cu cinci puncte procentuale începând de la 1 octombrie. Ca om care a făcut parte cinci ani din comisia ECON ( Afaceri economice şi monetare ) a Parlamentului European şi care a terminat, e adevărat, o mult mai modestă facultate cu profil economic, până şi eu îmi dau seama că Ioana Petrescu habar nu are de economie sau de finanţe şi în nicio ţară civilizată nu ar putea pretinde să ocupe un rol atât de important precum cel de ministru al Finanţelor“, a scris Elena Băsescu, pe pagina de Facebook.

Preşedintele PMP nu s-a referit numai la prestaţia Ioanei Petrescu, ci şi a premierului Victor Ponta. „Ce jenă mi-a fost! Înregistrările făcute publice de Administraţia Prezidenţială după consultările de astăzi de la Cotroceni au arătat ca un examen oral dat de Premierul Ponta şi ministrul Ioana Petrescu în faţa profesorului Traian Băsescu. Deşi profesorul avea dorinţa de a-i trece clasa, aceştia s-au încăpăţânat parcă să rămână corigenţi. Mi-a fost ruşine de situaţia penibilă pe care au creat-o în faţa Preşedintelui. Şi îmi vine să parafrazez o întrebare din filmul Troia referitor la Victor Ponta: Acesta este cel care vrea să stea pe scaunul din faţa lui, al lui Traian Băsescu, din decembrie încolo?”, a spus şi Udrea.

„Vreau argumente de Harvard“

Preşedintele Traian Băsescu a publicat discuţia purtată luni cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, la Palatul Cotroceni. Şeful statului i-a transmis Ioanei Petrescu că se aştepta la argumente mai puternice, având în vedere că este absolventă a Universităţii Harvard, acolo unde şi-a terminat studiile şi celebrul economist Nouriel Roubini, cel care a prevestit criza financiară.

„Daţi-mi argumente ca să o promulg, altceva decât lozinci şi simple declaraţii“, i-a cerut Băsescu ministrului Ioana Petrescu.

„Dacă reuşim să încurajăm firmele să angajeze... şi să investeşte... să investească“, s-a bâlbâit Petrescu.

Doamnă, spuneaţi că aţi terminat la Harvard, la Oxford... Roubini a terminat acolo, mă aşteptam la argumente de genul lui, nu... (râde). Bun, înţeleg că nu avem o analiză de unde venituri suplimentare, mai ales că, doamna ministru, la fondul de pensii ştiţi că nu aţi făcut nici măcar acolo nimic. Colectarea este 97%. Dincoace, urmează să faceţi rectificare negativă“, i-a replicat preşedintele.

„L-am văzut nervos, roşu la faţă“

În timp ce preşedintele Traian Băsescu făcea publice discuţiile de la Cotroceni, premierul Victor Ponta se afla în studio la România TV.  Ponta spunea că este mulţumit de  prestaţia Ioanei Petrescu.

„Nu ştiu la ce-i foloseşte. Am renunţat să văd la ce-i foloseşte circul pe care îl face zi de zi. La o televiziune prietenă nu o să se mai dea înregistrări cu Mircea Băsescu şi Bercea Mondial, se dau de la consultări, sunt mai savuroase. Asta încearcă de mai mult de o săptămână. A declanşat scandalul cu Voiculescu. Ideea este că l-am văzut transpirat, nervos, roşu la faţă. Poate era nervos şi de-aia le-a dat. Trebuie să spui clar, de la început, la final. Mie mi s-a părut un ton bădărănesc“, a spus Ponta, la RTV.

Înregistrarea negocierilor dintre Băsescu, Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, privind reducerea CAS

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/dezbatere-ponta-b-sescu-petrescu" target="_blank">View the story "Dezbatere Ponta - Băsescu - Petrescu" on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite