Dragnea ia de la Băsescu ca să-şi refacă majoritatea parlamentară. Senatorul PMP care a trecut la PSD şi-a şters contul de Facebook unde-l criticase pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partidul lui Traian Băsescu devine tot mai mic
Partidul lui Traian Băsescu devine tot mai mic

PSD are din nou majoritate alături de ALDE la Camera Deputaţilor, după ce Valeriu Steriu, fost parlamentar PSD, apoi UNPR, apoi PMP, s-a întors printre social-democraţi. La Senat, grupul PMP va fi desfiinţat, după ce Iustin Talpoş a trecut şi el la PSD, deşi, până ieri, criticase aspru pe Facebok guvernarea social-democrată. Azi, Talpoş şi-a închis contul.

PSD a racolat trei parlamentari de la PMP, după ce Victor Ponta „transferase“ cinci social-democraţi în noul său partid, Pro România. Deputatul PMP Valeriu Steriu, fost PSD, fost UNPR, a anunţat pe Facebook că se întoarce în rândurile social-democraţilor. „Toţi cei din UNPR care au venit alături de PMP ca simpli membri, consilieri locali sau parlamentari provenind din fostul UNPR şi care activează în prezent în grupurile PMP au libertatea de a-şi alege un nou drum politic“, a scris, pe Facebook, Valeriu Steriu, unul dintre aproapiaţii lui Gabriel Oprea. „Ăsta e Steriu. A vândut UNPR când a crezut că aşa îi este lui bine. Azi a vândut PMP pentru că are impresia că aşa îi este lui bine şi văd că are tupeul să dea lecţii de politică, de moralitate în politică. Greu de evaluat un asemenea individ care nu a lăsat nicio dâră în politică în afară de traseism“, a fost replica liderului PMP Traian Băsescu.

Alţi doi parlamentari PMP, proveniţi din fostul UNPR, au trecut şi ei la PSD, printre care un senator de Maramureş, Iustin Talpoş. În urmă cu două săptămâni, Talpoş semna iniţiativa cetăţenească „Fără Penali în funcţii publice“ demarată de USR. Ieri, Talpoş şi-a şters contul de Facebook unde postase o puzderie de mesaje anti-PSD. Grupul PMP de la Senat va fi desfiinţat din cauza faptului că nu mai are suficienţi membri. Potrivit regulamentului, un grup senatorial poate fi constituit din cel puţin 7 membri. PMP a rămas cu 6. 

„I-am trimis lui Dragnea trei lingăi azi, să-i fie de bine, să şi-i ia acasă“, a comentat Băsescu. Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că plecările de la PMP la ALDE au în spate o înţelegere între Dragnea şi Băsescu. „Cand a vazut ca «prietenul Liviu» are probleme în PSD, Traian Băsescu i-a «împrumutat» nişte parlamentari ca să îl ajute să recâştige controlul. Acum poate înţelegeti de ce în timpul mandatelor lui Băsescu o mână nevăzuta a intervenit mereu în ajutor când Dragnea avea probleme cu Teldrum sau cu alte afaceri necurate“, a scris Ponta pe Facebook.

Racolările continuă
Potrivit unor surse politice, PSD mai negociază cu alţi patru aleşi din partidul lui Traian Băsescu. „Mai mulţi parlamentari au semnat în biroul preşedintelui Dragnea adeziunea la PSD. Eu ştiu de şapte, poate vor fi mai mulţi“, a declarat şi Gabriela Firea.

Sursele citate susţin că Liviu Dragnea îşi doreşte să acopere cât mai repde pierderile cauzate de Ponta, pentru a fi sigur că moţiunea de cenzură anunţată de PNL nu va avea sorţi de izbândă. După „hemoragia“ provocată de Ponta, PSD pierduse majoritatea la Camera Deputaţilor. Acum, după ce l-a repatriat pe Valeriu Steriu, PSD are din nou majoritate la Cameră alături de ALDE, aşadar nu mai depinde de voturile UDMR sau ale minorităţilor naţionale. Iar la Senat, Dragnea şi Tăriceanu au o majoritate lejeră, deşi Ponta încearcă să mai rupă şi alţi parlamentari.

Liviu Drganea i-a convocat ieri, din scurt, pe liderii PSD la o şedinţă şi le-a transmis că partidul lui Ponta este controlat de „statul paralel“.  În replică, Ponta a spus: „Gandirea bolşevică a devenit regulă în conducerea PSD : dacă pleci din PSD în Opoziţie pentru că nu vrei să susţii prostiile şi hoţiile lui Dragnea sau ale «Guvernului Lui» eşti numit trădator. Dacă pleci din Opoziţie şi vii la Dragnea în schimbul unor funcţii şi avantaje din partea Guvernului, te numeşti «patriot»?“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite