Dragnea bagă zânzanie între Iohannis şi Cioloş: Premierul a încercat să confişte proiectul de ţară al preşedintelui din foame de faimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Liviu Dragnea şi premierul Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a arătat că premierul Dacian Cioloş şi vicepremierul Costin Borc au încercat să confişte proiectul de ţară al preşedintelui Klaus Iohannis, din dorinţa de a-şi creşte capitalul politic, gest care l-a deranjat şi pe şeful statului.

„Ce m-a deranjat pe mine - şi cred că l-a deranjat şi pe preşedinte, cred, nu ştiu - este că după discuţia de luni, de la Palatul Cotroceni, Guvernul a vrut să-l transforme în lansarea proiectului de ţară. Noi la Cotroceni discutasem că începem să construim un grup de lucru serios.  Mie, şi nu numai mie, mi s-a părut că Guvernul a încercat să confişte această idee", a spus Dragnea.

Întrebat care este scopul pe care l-a urmărit premierul Dacian Cioloş, Dragnea a arătat că şeful Guvernului are un proiect politic dincolo de alegerile parlamentare. „Din foamea de faimă, din foamea de capital politic, în legătură cu viitorul lor. După alegerile parlamentare nu vor să plece niciunul în neant, vor să mai presteze", a spus liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul consultărilor cu premierul Dacian Cioloş, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu liderii partidelor parlamentare pe tema situaţiei create, că va elabora un proiect de ţară post-aderare.

„Această lucrare, acest proiect de ţară va fi elaborat într-un grup de lucru, care va funcţiona pe lângă Preşedinţia României. Acest grup de lucru poate să funcţioneze, în varianta optimală, aici la Preşedinţie, chiar şi într-un an electoral. Vreau să subliniez caracterul foarte constructiv al discuţiei pe care am avut-o şi faptul că toţi liderii politici şi-au asumat acest proiect. Un astfel de proiect de ţară poate să devină funcţional numai în situaţia în care este adoptat, aprobat, susţinut consensual“, a spus Klaus Iohannis, la finalul consultărilor cu partidele şi cuc eilalţi actori implicaţi.

A doua zi după anunţul preşedintelui, Guvernul a lansat proiectul „România competitivă“. Strategia prevede, în esenţă, susţinerea cu prioritate a factorilor care măresc PIB-ul potenţial şi trecerea de la consum la producţie, impactul bugetar estimat pentru atingerea tuturor obiectivelor fiind de 16,9 miliarde de euro în următorii cinci ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite