Blaga, pentru şefia PDL. Se pregăteşte Udrea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga ar putea concura cu Elena Udrea la şefia PDL
Vasile Blaga ar putea concura cu Elena Udrea la şefia PDL

Lupta pentru şefia PDL se ascute. Actualul preşedinte al partidului, Vasile Blaga, şi-a anunţat astăzi oficial candidatura pentru încă un mandat în fruntea partidului şi a propus ca data Convenţiei Naţionale, forul care va alege noua structură de conducere a PDL, să fie 23 martie.

„O să candidez la Convenţia Naţională a partidului şi eu cred că 23 martie, dacă aceasta va fi data Convenţiei, e un punct important pentru viaţa partidului. Până la urmă, va trebui să trecem de la perioada de criză a partidului la ceea ce înseamnă reconstruirea adevărată a partidului“, a spus, decis, Blaga.

Liderul democrat-liberal a făcut şi o scurtă trecere în revistă a activităţii sale din fruntea PDL. „Cred că am ţinut partidul unit în cele mai grele momente ale existenţei lui, chiar dacă am dat dovadă de prea multă îngăduinţă, nu-mi prea stă în fire, dar am făcut-o pentru ca partidul să rămână unit în vremuri grele“, a adăugat Vasile Blaga.

Falcă: „ Domnul Blaga a pus în pericol existenţa dreptei în România “

Deşi părea că nu va avea contracandidat, Blaga ar putea fi surprins de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, unul dintre cei mai vocali contestatri ai săi din partid. Contactat de „Adevărul“, edilul Aradului nu a exclus o posibilă candidatură şi a pus, din nou, tunurile pe actualul lider.

„Constat că domnul Blaga a spus regulile jocului înainte ca partidul să le decidă, zarurile par deja aruncate. Pentru el nu contează decât candidatura lui. A schimbat preşedinţi de consilii judeţene, a stabilit regulile. Este clar că şi-a făcut jocurile. Blaga transmite ce-l interesează: aici nu mai e loc de nimeni!“, şi-a început Falcă tirul acuzelor.

„Domnul Blaga a pus în pericol existenţa dreptei în România. După ce partidul a pierdut 1.000.000 de voturi, acum îşi mai propune un nou dezastru. Vasile Blaga este un eşec al dreptei, care vrea să devină şi un eşec al Opoziţiei“, a tranşat primarul Aradului.

Numele lui Gheorghe Falcă a mai fost vehiculat ca posibil candidat la şefia PDL, în tandem cu Elena Udrea, în trecut, dar la aceste alegeri situaţia pare a fi diferită. Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, ar putea intra şi ea în hora alegerilor interne din PDL, conform unor surse din interiorul partidului. Informaţia nu a fost confirmată, încă, de actualul deputat PDL de Roman, Elena Udrea.

Se încălzeşte Stănişoară?
Un alt membru din actuala conducere a partidului care râvneşte cea mai înaltă poziţie ierarhică este prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară, potrivit unor surse din interiorul PDL.  Fostul baron de Mehedinţi, Stănişoară a pierdut în vară scaunul de lider al judeţului, iar acum îşi croieşte drum spre fruntea partidului, bazându-se pe apropiaţii din garda veche.

Alegerile vor avea loc pe 23 martie
Liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că, la propunerea sa, Biroul a fost de acord, în unanimitate, să propună data de 23 martie pentru Convenţia Naţională a Partidului. El a adăugat că, în acest fel, se respectă toate prevederile statutare, astfel încât să nu existe nicio observaţie, chiar dacă „unii doresc o convenţie mâine“, iar alţii o doresc „amânată la calendele greceşti“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite