Dinozaurii PNL, pepinieră pentru sinecuri în înalte dregătorii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL a hotărât ca Teodor Atanasiu, Anca Boagiu, Sulfina Barbu şi Eugen Nicolăescu să fie propuşi pentru funcţii politice în mai multe instituţii ale statului, cu toate că filialele din care fac parte au obţinut rezultate foarte slabe. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, la Adevărul Live, că în „momente mai dificie“ asemenea oameni pot „beneficia” de numiri politice.

Liberalii îl propun pe deputatul Eugen Nicolăescu să ocupe funcţia de viceguvernator BNR, în locul lui Bogdan Olteanu, pe Sulfina Barbu membru în CNSAS, pe Anca Boagiu în conducerea Curţii de Conturi şi pe Teodor Atanasiu în comitetul ANRE.  Teodor Atansiu (de profesie inginer) a fost liderul filialei PNL Buzău, cea care a scos cel mai prost rezultate din ţară, ceea ce l-a făcut să rateze intrarea în Parlament. Imediat după alegeri, deşi a avut un rezultat foarte slab, acesta a vrut să fie numit secretar general interimar după demisia lui Ilie Bolojan, dar o parte din membri s-au revoltat. Până la urmă, Atanasiu a reuşit să-i convingă pe colegi să-l trimită în Comitetul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energie.

Pe de altă parte, Anca Boagiu, preşedinte al PNL Sector 2, a candidat la alegeri în Maramureş. Cu toate că era pusă pe listă pe locul doi, adică eligibil, liberalii maramureşeni au trimis cu greu în Parlament un deputat. Lui Boagiu, inginer de profesie, i-a fost oferită o nominalizare pentru Curtea de Conturi.

De asemenea, PNL a nominalizat doi liberali ai filialei Capitalei pentru funcţii: deputatul Eugen Nicolăescu pentru funcţia de viceguvernator BNR şi Sulfina Barbu pentru a fi membră CNSAS. În urma rezultatului de la parlmentare, PNL Bucureşti, care a scos aproape 12%, a dat doar trei deputaţi în Parlament, cu toate că erau 29 de locuri. Nicolăescu, aflat pe poziţia a 2-a a prins un mandat, dar Sulfina Barbu, cea de pe locul 6, a ratat intrarea în Parlament.

Turcan: E important să-ţi valorifici oamenii de partid

Liderul interimar al liberalilor, Raluca Turcan, a explicat detaliat, în studioul „Adevărul Live“, de ce PNL a mers pe mâna unor oameni de partid care la ultimele parlamentare au obţinut scoruri slabe. „Eu vreau să renunţăm la ipocrizie chiar când o exersăm noi. Să vă explic cum stau lucrurile cu aceste patru persoane: dacă sunt oameni în partid care în decursul timpului şi-au dovedit competenţele pe aceste domenii. Aceste patru persoane au ocupat funcţii extrem de importante în statul român. Dacă au fost oameni care au servit partidul constant şi au sprijinit constant partidul, în momente mai dificile să poată să beneficieze de numirile politice. Aceste instituţii au persoane numite politic“, a declarat Turcan.

De asemenea, liderul liberal a punctat şi cele două variante de lucru pe care puteau merge.  „Noi am fi avut două variante: să căutăm oameni din partid care nu au intrat în Parlament sau să apelăm la variante din afara partidului sau la început de drum şi să-i nominalizăm pe aceştia. Pentru a doua variantă, sunt şi părţi bune, şi părţi proaste. (...) Atenţie, nu vorbim de funcţii ocupate prin concurs. Profesional nu cred că-i poţi imputa Ancăi Boagiu că nu-şi cunoaşte meseria. A fost la Banca Mondială, a fost ministru. Că politic nu a mai avut susţinere, e altceva. La fel cu Sulfina Barbu, Teodor Atanasiu sau Eugen Nicolăescu. Da, îmi asum această decizie (a nominalizării lor - n.r.).  Am dorit să transmitem mesajul că e important să-ţi valorifici oamenii din partid“, a mai spus Turcan. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite