„Greii“ care nu mai prind Parlamentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicieni cunoscuţi nu se vor mai regăsi în legislatura 2016-2020, cei mai mulţi proveniţi din PNL şi ALDE, însă lista acestora e completată şi de foşti miniştri care au candidat ca independenţi.

Teodor Atanasiu e, probabil, cel mai cunoscut politician din PNL care nu se va regăsi în viitorul Parlament. Cu toate că înainte de campanie şi-a ales să candideze în Buzău, circumscripţie în care putea destul de uşor să fie ales senator, acesta a ajuns să conducă organizaţia care a scos cel mai slab scor din ţară.

Printre liberalii pe care rezultatele i-au scos din cursa pentru obţinerea unui mandat la redistribuirea naţională sunt Sulfina Barbu, Florin Alexe, Mircea Dolha, Claudia Boghicevici dar şi Cristina Pocora. Sulfina Barbu e la a doua înfrângere la parlamentare, după ce în 2012 lista deputaţilor PDL care au intrat în Legislativ s-a oprit la chiar la ea. De asemenea, şeful tineretului liberal, Florin Alexe, va conduce partidul fără a mai fi deputat de Bucureşti.

Şanse mari să nu prindă un loc în Parlament sunt şi în cazul Ancăi Boagiu, senator de Bucureşti care a mers să candideze la Maramureş. Fost ministru al Transporturilor în perioada în care premier al României era Emil Boc, Boagiu aşteaptă cu emoţie redistribuirea naţională pentru a vedea daca va contina în Parlament, însă şansele sunt foarte mici. La limită în ceea ce priveşte intrarea în Parlament e şi Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, care are însă un număr de voturi considerabil pentru a prinde un mandat pentru următorii patru ani.

Chiţoiu, Gerea, Pendiuc, lăsaţi acasă

Fostul vicepremier şi ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, cu toate că a deschis lista ALDE la Neamţ, nu a obţinut un număr de voturi suficient pentru a prinde un nou mandat. De asemenea, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea a ratat la mustaţă prinderea unui loc în Parlament, la fel ca şi colegul său de partid, Tudor Pendiuc, fost primar al Piteştiului. Gigi Chiru, unul dintre candidaţii ALDE care a avut probleme cu Justiţia fiind condamnat la şase luni cu suspendare pentru mită electorală, a fost un senator care nu a obţinut un număr de voturi suficient de mare pentru a intra în noul Legislativ.

Ioan Ghişe (ALDE) şi Cristiana Anghel (ALDE),  doi dintre parlamentarii care în mandatul 2012-2016 au avut declaraţii şi atitudini bizare, rămân acasă în legislatura 2016-2020. Atât Ghişe, cât şi Anghel, aleşi senatori în 2012, şi-au încercat norocul la Camera Deputaţilor, dar fără reuşită. 

Udrea şi Paleologu, fără mandate

În rândul foştilor aleşi, care au ocupat şi portofolii de miniştri în trecut şi care nu au prins un mandat în legislatura 2016-2020, sunt şi Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării şi Turismului, şi Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii. Cei doi au candidat ca independenţi, dar au obţinut puţin peste 3.000, respectiv 8.000 de voturi, în condiţiile în care un mandat de deputat la Bucureşti era atribuit la obţinerea a aproximativ 24.000 de voturi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite