Vasile Dâncu îl „antrenează” pe Ponta pentru Palatul Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dâncu, fost ministru PSD în Cabinetul Năstase
Vasile Dâncu, fost ministru PSD în Cabinetul Năstase

Sociologul Vasile Dâncu crede că PSD nu-l va susţine pe Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale dacă liderul liberal va continua să aibă o cotă de încredere mult sub cea a premierului Victor Ponta, conform unui interviu pesurse.ro.

„În condiţiile în care Crin Antonescu nu se va afla în top imediat sub Victor Ponta, dacă nu va ajunge la un scor care să se apropie de Victor Ponta, nu cred că PSD-ul va risca cu Crin Antonescu. Este ceea ce cred eu că vor gândi oamenii atunci, dar în condiţiile în care nu se va afla pe primul loc dacă îl scoatem pe Ponta, atunci eu nu cred că va fi candidatul susţinut de PSD“, crede sociologul Vasile Dâncu, blogger adevarul.ro.

Fostul vicepreşedinte al PSD nu exclude varianta ca premierul Victor Ponta să fie prezidenţiabilul USL, datorită scorului foarte bun pe care îl are în sondaje.

„Nu trebuie eliminată din calcul şi soluţia de rezervă pe care o are USL-ul în cazul în care vor vedea ca nu reuşeşte să crească Crin Antonescu. Soluţia de rezervă pentru USL ar fi Victor Ponta, omul care se află în vârful încrederii. Sigur, nu cred că Victor Ponta ar fi încântat în acest moment să candideze la prezidenţiale atât de repede, să zicem, pentru că vârsta, prezidenţiabilele sunt pantru o altă vârstă, poate mai mare, dar nu ar fi exclus chiar să avem acest lucru într-o anumită situaţie, “ crede Dâncu.

Sociologul spune că liderul PNL, Crin Antonescu, este la jumătatea scorului electortal de care se bucură PSD, fapt ce i-ar putea ştirbi din legitimitate.

„Acum Crin Antonescu se află la intenţie de vot undeva la jumătatea USL-ului. USL are în jur de 60%, Crin Antonescu are undeva la 30% pe întrebare deschisă. Şi asta este o problemă pentru susţinătorii din PSD. Oamenii vor în campanie cu un candidat care are cele mai mari şanse să câştige. În momentul în care există un dubiu şi te afli cu un scor de încredere şi de intenţie de vot la jumătatea USL-ului, ai şanse să pierzi“, crede Dâncu.

Totodată, Dâncu crede că perioada imediat următoare este crucială pentru Crin Antonescu ca viitor candidat al USL. „Dacă de anul ăsta nu-şi va ameliora scorul electoral, atunci ar putea fi bătut Crin Antonescu în turul doi, pentru că-i va mai fi greu în primul rând să ajungă acolo, să ajungă candidat USL“, spune Dâncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite