Dăncilă confirmă: Guvernul va adopta miercuri OUG care schimbă pragul la referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Viorica Dancila a anunţat, marţi, că în şedinţa de miercuri a Executivului va fi adoptată ordonanţa de urgenţă de modificare a legislaţiei electorale, propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), însă nu ştie forma exactă în care va trece aceasta.

Prim-ministrul a precizat că în cursul zilei de marţi va purta discuţii despre aceasta OUG, iar abia apoi va fi stabilită forma finală în care va fi adoptată.

Întrebată de jurnalişti daca ordonanţa va trece în forma propusă de AEP, Dăncila a răspuns: „Pentru Guvernul României e important să ne ocupăm de buna organizare a alegerilor europarlamentare şi a referendumului. Ieri a fost şedinţa pregătitoare şi vom vedea care este forma finală. Eu nu pot să impun. O să vad ce acte am pe agenda de mâine (miercuri - n.red.) şi vom vedea care e forma finală. Vom avea discuţii. Voi discuta cu secretarul general al Guvernului şi cu cei care au avizat actul normativ".

Referitor la faptul ca proiectul de OUG îi interzice preşedintelui să participe la campania pentru consultarea populară pe care a iniţiat-o, Dăncilă a susţinut că înca nu a citit textul actului normativ.

„Trebuie sa vad textul, pentru ca nu am vazut textul ordonantei de urgenta. Acum iau fiecare act normativ cu secretarul general al Guvernului si vedem care e forma finala. Nu am facut eu afirmatia. Sa vad textul mai intai", a fost raspunsul prim-ministrului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite