Dan Şova, reacţie la afirmaţiile lui Băsescu privind acte de corupţie la Autostrada Comarnic-Braşov: „O minciună incalificabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova. FOTO: David Muntean
Fostul ministru al Transporturilor Dan Şova. FOTO: David Muntean

Fostul ministru al Transporturilor, Dan Şova, a comentat miercuri seară afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care a susţinut că la Ministerul Transporturilor s-au comis acte de corupţie, catalogând cele susţinute de şeful statului drept „o minciună incalificabilă”.

Decizia vine în contextual în care la depunerea jurământului de noul ministru al Transporturilor, liderul de la Palatul Cotroceni a declarat că la ministerul menţionat mai sus sunt anumite probleme.

„Felicitări pentru revenirea în Guvern. Vă atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Fiţi atent la premisele contractării Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja există acte de corupţie. S-au găsit nişte firme cărora li s-au făcut cadouri“, a precizat Băsescu.

Dan Şova a punctat faptul că, în calitate de avocat, îi recomandă lui Traian Băsescu să meargă la DNA dacă are cunoştinţă de astfel de fapte, pentru că altfel se face vinovat de „omisiune de sesizare a autorităţii”, în cadrul unei intervenţii la Digi 24.

„Deci pentru a nu deveni infractor din nou îi recomand ca mâine dimineaţă la ora 8 să se prezinte la DNA şi să spuna tot ce ştie”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor. Totodată, a amintit că liderul de la Palatul Cotroceni a mai făcut aceleaşi „afirmaţii necontrolate şi nedadevărate” şi în 2004, despre aceeaşi autostradă.

Dan Şova a adus în discuţie şi chestiunea cazului Bercea-Băsescu când a fost întrebat ce a vrut să transmită preşedintele Băsescu prin expresia „premise contractuale”, actualul purtător de cuvânt al cuvântului al PSD spunând că probabil se referă „la relaţiile domniei sale (n.r. – a preşedintelui României) cu Bercea Mondialul”.

Ioan Rus a depus jurământul în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Victor Ponta, a ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea şi a consilierilor prezidenţiali. De la ceremonie au lipsit preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea.

Citeşte şi:

Dan Şova: Preşedintele Traian Băsescu aduce deservicii grave României şi trebuie să demisioneze

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care îi cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, pentru a înlătura orice discuţie cu privire la independenţa justiţiei.

Ponta: Voi cere mandat de la preşedinte să merg la Consiliul European. Şova: Băsescu nu mai are nicio credibilitate

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, vicepreşedinte PSD, spune că preşedintele Traian Băsescu trebuie să renunţe să mai reprezinte România pe plan extern şi să-i lase locul premierului Victor Ponta. Şova crede că Băsescu şi-a pierdut orice fel de credibilitate după scandalul izbucnit între fratele său şi Bercea Mondial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite