Cum şi-a executat Liviu Dragnea duşmanii şi de pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

PSD a consfinţit excluderile lui Victor Ponta şi Cătălin Ivan din partid, rivalii lui Liviu Dragnea, într-o şedinţă convocată chiar de Liviu Dragnea, dar de la care liderul PSD a absentat, pentru că e în concediu.

Biroul Permanent Naţional (BPN) al PSD, conducerea restrânsă a partidului – fără baronii locali- s-a reunit ieri pentru prima dată după 10 luni, deşi, potrivit statutului, ar fi trebuit să se întrunească în fiecare săptămână. Şedinţa a fost convocată de Liviu Dragnea în plină vacanţă parlamentară  mai degrabă ca un răspuns pentru Sorin Grindeanu şi Victor Ponta, cei care l-au acuzat în repetate rânduri pe liderul PSD că evită dezbaterile din BPN, preferând să conducă dictatorial partidul. Faptul că şedinţa s-a desfăşurat fără Liviu Dragnea, aflat în concediu de odihnă în Grecia, arată că n-a existat vreo miză importantă pusă în discuţie. 

Întrunirea conducerii PSD s-a încheiat cu o concluzie mai degrabă de imagine: a fost consfinţit faptul că Victor Ponta şi Cătălin Ivan sunt excluşi din partid, în timp ce Sorin Grindeanu este în curs de excludere. 

Deciziile fuseseră luate în ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CEX), for mai amplu de conducere, din care fac parte şi liderii din teritoriu. „Nu se mai regăsesc în rândul membrilor de partid domnii Victor Ponta şi Cătălin Ivan. Sorin Grindeanu încă era în baza de date fiindcă posibilitatea de introducere sau de scoatere din baza de date aparţine organizaţiei judeţene din care face parte. Ăsta este un aspect pe care îl vom lămuri la Timişoara marţi după-amiază”, a declarat secretarul general al PSD Marian Neacşu, la finele şedinţei BPN. Neacşu, unul dintre oamenii de încredere ai lui Dragnea, a prezidat şedinţa în absenţa liderului.  

„Dosarele X la PSD“

Primul care a reacţionat a fost europarlamentarul Cătălin Ivan, care i-a ironizat pe Dragnea şi pe Neacşu.  „La PSD se întâmplă lucruri demne de Dosarele X. Fie Neacşu a fost neglijent şi a dat parola de la baza de date a partidului unor secretare care au început să şteargă membrii de partid, plătite fiind de opoziţia care vrea să distrugă majoritatea parlamentară, fie a plătit Soros nişte hackeri, dar cert este că ce nu apucă Dragnea sa dea afară dintre membrii incomozi, dispar ei singuri din evidenţele partidului“, a scris Ivan pe Facebook. 

Nu se mai regăsesc în rândul membrilor de partid domnii Victor Ponta şi Cătălin Ivan. Sorin Grindeanu încă era în baza de date. Marian Neacşu, secretar general al PSD  
Fie Neacşu a dat parola de la baza de date a partidului unor secretare, fie a plătit Soros nişte hackeri. Cătălin Ivan, europarlamentar PSD
Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite