Cum îşi împart liberalii organizaţiile Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalii nu reuşesc să ajungă la un consens în ceea ce priveşte conducerea cea mai potrivită pentru şefia organizaţiei Capitalei şi pentru sectoare, acolo unde încearcă împăcarea fiecărei tabere, atât a foştilor PDL-işti, cât şi a vechilor liberali, prin numirea a câte trei oameni din fiecare tabără.

Conducerea PNL a anunţat luni că o decizie privind şefia organizaţiei de la Capitală, precum şi la sectoare, va fi luată săptămâna viitoare. „Nu am ajuns la nicio concluzie. Săptămâna viitoare!”, a spus Vasile Blaga, întrebat dacă s-au discutat în Biroul Politic variantele de numire a conducerilor la sectoare şi la filiala PNL Bucureşti. Mai mult, celălalt copreşedinte a dat asigurări că până în 15 iulie vor fi făcute numirile.

În ceea ce priveşte preluarea conducerii la Capitală, lucrurile sunt aproape tranşate, europarlamentarul Cristian Buşoi fiind aproape sigur viitorul preşedinte, după refuzul lui Gheorghe Piperea şi tergiversarea numirii Adrianei Săftoiu, o persoană susţinută de Vasile Blaga, au precizat surse politice pentru „Adevărul“. O singură problemă rămâne în ceea ce-l priveşte pe Buşoi: acesta a venit cu ideea unor alegeri interne pentru desemnarea şefilor de la sectoare, lucru neagreat de conducerea liberală.

„Nici nu au vrut să ia în seamă la ultimele discuţii propunerile venite din partea lui Buşoi“, au declarat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. În aceste condiţii, în PNL rămâne deschis acelaşi drum al numirilor făcute de centru, din nou cei doi copreşedinţi vrând să aibă împărţite echitabil şefiile la sectoare.

Trei din fostul PDL, trei din vechiul PNL

La Sectorul 1 cele mai mari şanse are să fie deputatul Ovidiu Raeţchi (membru provenit din PNL-ul vechi), candidatul din Bucureşti care a scos cel mai bun scor la alegerile din 5 iunie. Funcţia de şef la acest sector mai era vizată şi de deputatul cezar Predam, dar până la urmă acesta a fost trimis să se ocupe de organizaţia de Dâmboviţa. La Sectorul 2, Anca Boagiu, apropiată a lui Vasiel Blaga, are prima şansă, însă pretenţii pentru această funcţie a emis fostul candidat pentru Primăria de sector Dan Cristian Popescu, cel care a confirmat pentru „Adevărul“ că sigur s-ar înscrie şi în cursa internă dacă se vor face alegeri.

Sectorul 3 e unul problematic, fiind înregistrate de fiecare scoruri slabe de PNL. Liderul deputaţilor, Eugen Nicolăescu (vechiul PNL), e de acord să se ocupe de această organizaţie, acest lucru venind după ce la alegeri nu a vrut să intre şi în cursa pentru Primărie. Pe de altă parte, şefia de la organizaţia Sectorului 4 e promisă vechiului PDL, numele vehiculate fiind Adriana Săftoiu şi Marius Rogin, Săftoiu având prima şansă. Contactată de „Adevărul“ pentru a confirma sau infirma preluarea organizaţiei PNL Sector 4, reprezentanta PNL nu a răspuns.

La Sectorul 5, liberalii vor merge tot varianta Cristian Olteanu sau pe o persoană apropiată de acesta, în timp ce la Sectorul 6, cel mai probabil persoana desemnată va fi Alex Coita. Acesta din urmă vine pe filiera fostului PDL, în trecut fiind cosilier pentru afaceri externe şi europene al Robertei Anastase în perioada în care aceasta conducea Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite