Cum arată ordinea partidelor pe lista la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai FOTO Arhiva Adevărul
Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC), Florentin Sorin Drăguţ, a tras la sorţi joi ordinea ocupată de partidele politice pe buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare, după cum urmează: PDL, PMP, UDMR, USD, PNL, PRM.

Tragerea la sorţi a fost în două etape, în prima incluse partidele care au deja reprezentanţi în Parlamentul European. Astfel, prima poziţie pe buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare va fi ocupată de PDL, a doua poziţie de PMP, iar a treia de către UDMR, potrivit Mediafax.

Alianţa electorală PSD-UNPR-PC ocupă poziţia a patra pe buletinele de vot, PNL poziţia a cincea, iar PRM se află pe locul şase.

A doua etapă a vizat candidaţii care nu sunt membri în Parlamentul European, dar s-au înscris la alegerile europene din 25 mai. Astfel, poziţia şapte pe buletinele de vot va fi ocupată de Alianţa Naţională a Agricultorilor, poziţia a opta de Partidul Dreptăţii Sociale, iar poziţia a noua de Partidul Noua Republică, fiin urmat de Partidul Verde pe loculzece şi Partidul Forţa Civică  pe poziţia a unsprezecea. Următoarelel locuri sunt ocupate de Partidul Ecologist Român - poziţia 12, Partidul Alternativa Socialistă - 13, PNŢCD - 14 şi Partidul Poporului Dan Diaconescu - 15.

Următoarele locuri vor fi ocupate de candidaţii independenţi care s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare, în ordinea depunerii acestor candidaturi, după cum urmează: Georgiana Corina Ungureanu, Constantin Titian Filip, Dănuţ Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Peter Costea, Mircea Diaconu şi Valentin Eugen Dăianu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite