Cristian Preda, despre guvernul din umbră al PDL: „Lipseşte Vasile Blaga. Acesta a ales tăcerea în confruntarea «ţintită» cu USL“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda FOTO Arhiva Adevărul
Cristian Preda FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul Cristian Preda a scris pe blogul personal că din guvernul alternativă al PDL lipseşte liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, iar singura noutate este cooptarea Monicăi Macovei, care va conduce ministerul justiţiei.

„Observ că din guvernul alternativă lipseşte o piesă importantă, şi anume şeful PDL: acesta a ales tăcerea în confruntarea “ţintită” cu USL. El i-a lăsat locul lui C. Predoiu, care – din câte se pare – doreşte să cumuleze calitatea de premier din umbră cu cea de prezidenţiabil“, a scris Preda.

Cristian Preda mai precizează că, deşi noutatea acestui Guvern alternativă este Monica Macovei (ministerul Justiţiei), preferă să nu comenteze această numire. În altă ordine de idei, europarlamentarul mai scrie că alcătuirea acestui cabinet din umbră putea fi o ocazie de a resolidariza partidul, scindat după Convenţia din martie. 

„Nimic nu e mai eficient decât lucrul în echipă, atunci când e vorba să redai încrederea celor care s-au văzut marginalizaţi sau penalizaţi, pentru că au fost în minoritate. Formula anunţată azi nu exprimă o asemenea intenţie. E vorba, aşa cum s-a întâmplat şi la alcătuirea BPN, de o emanaţie a grupării Blaga. Cvasi-totalitatea miniştrilor din umbră sunt susţinătorii actualului lider al PDL“, a conchis Preda.

Şase din 10 miniştri sunt femei, nouă din 16 miniştri sunt oameni noi, iar media de vârstă este de 45 de ani.

Iată lista potenţialilor miniştri:

Cătălin Predoiu-premier.

Monica Macovei- Justiţie.

Gheorghe Ialomiţianu - Finanţe.

Andreea Paul - Economie.

Gheorghe Ştefan - Agricultură.

Lucian Bode - Energie.

Radu Carp- ministru al Afacerilor Externe .

Marinică Dincă- ministrul Apărării.

Alin Tişe- ministrul Internelor.

Anca Boagiu- Infrastructură.

Alexandru Nazare- ministru al Fondurilor Europene.

Claudia Boghicevici- ministru al Muncii.

Sulfina Barbu- ministrul Mediului.

Dragoş Şerban- ministrul Sănătăţii.

Raluca Turcan- Educaţiei.

Radu F. Alexandru- Cultură.

Sorin Moldovan- Tineretului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite