Cristian Diaconescu merge mai departe cu Mişcarea Populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Diaconescu nu mai este consilier prezidenţial al preşedintelui Traian Băsescu, dar rămâne în continuare membru în Fundaţia Mişcarea Populară.

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, nu mai este, de miercuri seara,  şeful cancelariei prezidenţiale. Decizia a venit oarecum subit, a fost comunicată printr-un sec comunicat de presă, fără nicio motivare ulterioară. „Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat Decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a domnului Cristian Diaconescu“, a fost scurtul anunţ care a marcat despărţirrea dintre Traian Băsescu şi Cristian Diaconescu.

În plus, prezent joi la emisiunea „Eveneminetul zilei“, şeful statului a evitat răspunsul. „N-aş comenta. E o probelmă simplă, de serviciu. Nu vă pot spune nimic“, a răspuns, laconic, Traian Băsescu. Chiar dacă au apărut zvonuri privind o viitoare implicare a sa în PMP, Elena Udrea a tranşat această ipoteză: „Cristian Diaconescu nu vine la PMP“, a spus Udrea.

„Membru fondator până moare“

Deşi a plecat de la Palatul Cotroceni, Cristian Diaconescu are în continuare uşa deschisă la Fundaţia Mişcarea Populară. „Plecarea sa de la Cotroceni nu afectează în niciun fel activitatea sa de la fundaţie. Cristian Diaconescu este membru fondator şi va rămâne până moare membru fondator. Este cel care a anunţat înfiinţarea fundaţiei Mişcarea Populară. Am avut o întâlnire chiar acum două zile şi nu s-a pus problema să renunţe“, a spus Marian Preda, preşedintele fundaţiei.

Elenina Nicuţ, şi ea membru fondator al PMP, nu crede că Diaconescu a intrat în conflict cu preşedintele. „Îl cunosc bine pe Cristian Diaconescu. Nu este un tip conflictual, deci nu cred că se pune problema unei despărţiri cu scandal. Oricum, ce s-a întâmplat la Cotroceni nu are legătură cu fundaţia. El va continua alături de noi“, a spus Nicuţ.

Citeşte şi:

Băsescu: Justiţia nu este 100% curată, iar reformele nu sunt ireversibile. Sunt nişte pârghii care ar da putere totală PSD-ului

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, în emisiunea „Evenimentul zilei“, difuzată de B1TV, despre campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, despre eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu, despre ultimele evoluţii din Ucraina, dar şi despre imixtiunea politicului în Justiţie.

Cristian Diaconescu nu mai este consilier prezidenţial. Udrea: Nu vine la PMP

Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Cristian Diaconescu, şeful cancelariei prezidenţiale.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite