Cosmin Nicula, senator PSD: „Raportul de activitate trimis de ICR este o fiţuică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Cutural Român (ICR) a depus raportul de activitate pe 2012 la Senat, însă preşedintele Comisiei pentru buget-finanţe, Cosmin Nicula, consideră incomplet documentul, catalogându-l drept o fiţuică.

"Nu am avut cum să dăm aviz în Comisia pentru buget-finanţe pe raportul de activitate al ICR pe anul 2012, pentru că acesta nu a fost trimis. ICR nu a depus nici raportul, nici contul de execuţie bugetară până la 15 aprilie, conform legii. ICR a trimis o execuţie bugetară pe primul trimestru din 2013", a declarat preşedintele Comisiei pentru buget - finanţe, Cosmin Nicula, pentru Mediafax.

Potrivit ICR, raportul anual pe 2012, a fost depus, în scris şi electronic, la Biroul Permanent al Senatului, pe 11 aprilie 2013. Întrebat de acest subiect, Cosmin Nicula a răspuns tranşant: "Domnul Marga dezinformează. A trimis o fiţuică".

"Eu l-am anunţat şi pe domnul Marga şi pe preşedintele Senatului (n.r. - Crin Antonescu), dar şi pe preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, domnul Georgică Severin", a mai declarat acesta.

Premierul Victor Ponta l-a rugat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, ca împreună cu membrii Comisiei de specialitate de la Senat, să analizeze situaţia Institutului Cultural Român, afirmând că "lucrurile nu merg bine" la aceată instituţie.

Andrei Marga a fost numit la conducerea Institutului Cultural Român pe 11 septembrie 2012, prin vot în plenul Senatului. Numirea lui în fruntea institutului a venit în urma trecerii ICR din subordinea Preşedinţei în cea a Senatului, decizie ce a atras demisia fostului preşedinte, Horia-Roman Patapievici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite