Controversă. Piedone vrea să fie candidatul lui Dan Voiculescu. Maria Grapini refuză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini FOTO Daniel Dancea
Maria Grapini FOTO Daniel Dancea

Candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea PPU - partidul înfiinţat de Dan Voiculescu-  a stârnit scandal. Copreşedintele PPU, Maria Grapini, nu este de acord ca fostul edil Cristian Popescu Piedone să fie candidatul PPU la Sectorului 4. Piedone s-a înscris ieri în PPU, iar organizaţia PPE Bucureşti la propus drept candidat la Primăria Sectorului 4. Consiliul Naţional al PPU, format din şapte membri, urmează să voteze propunerea.

„Nu am fost încă dată afară din partid. Sunt membru-fondator. Candidatul este propus de organizaţia locală. Ieri, domnul Piedone a făcut adeziune la PPU, iar organizaţia din Sectorul 4 i-a aprobat adeziunea şi au decis să-l propună candidat. Organizaţia Sectorului  a mers la organizaţia Bucureşti, condusă de domnul senator Laurenţiu Mihai, care ne-a informat astăzi că este de acord cu candidatura domnului Piedone. Am făcut Consiliul Naţional extraordinar, iar dacă cei şapte membri ai Consiliului vor ajunge la concluzia că validăm propunerea Bucureştiului, o să fie candidatul PPU. Dacă îi dă voie şi Tribunalul. Punctul meu de vedere rămâne neschimbat, indiferent de ce se întâmplă“, a spus Maria Grapini, pentru „Adevărul“.

Maria Grapini a scris, pe blogul său personal, că nu poate fi de acord cu candidatura lui Cristian Popescu Piedone din partea PPU.

„Nu pot susţine candidatura domnului Piedone pentru ca aş abandona propriile principii şi nu m-aş mai putea uita în ochii oamenilor. Dacă, în mod democratic, Biroul Executiv al partidului va valida candidatura domnului Cristian Piedone, voi fi nevoită să fac un pas înapoi, până la  Congresul Partidului. Nu-mi asum candidatura, chiar dacă mulţi cetăţeni din sectorul 4 doresc sa-l aibă primar. Voi continua să cred că există oameni care vor susţine candidaţi valoroşi, indiferent din ce partid vin şi vor exclude candidaţi asupra cărora planează suspiciuni sau sunt dovezi certe ca au încălcat legea si moralitatea, a scris Maria Grapini.

Liderul PPU s-a referit şi la contextul tragic generat de momentul Colectiv. “Nu ştiu dacă este sau nu vinovat de tragedia de la Colectiv, acest lucru va fi stabilit de justiţie. Ştiu doar că domnul Cristian Popescu Piedone are o urmărire penală si că a declarat, după imensa tragedie, că se va retrage din viaţa publică. Atunci, am apreciat declaraţia… Cred că toţi care se află în situaţii similare ar trebui să facă acest pas. Dacă şi-ar fi respectat cuvântul dat şi justitia l-ar găsi nevinovat, sunt convinsă ca peste patru ani ar putea fi ales cu succes.  A ratat o şansă de a se reabilita în faţa familiilor care au pierdut persoane dragi, în faţa propriei conştiinţe si în faţa lui Dumnezeu”, a subliniat ea.

A doua zi de la respingerea candidaturii de către instanţă, Cristian Popescu Piedone a început o nouă campanie de strângere de semnături pentru a-şi depune, din nou, candidatura la Primăria Sectorului 4.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite