Cine sunt pesediştii care l-au trădat pe Victor Ponta pentru Geoană şi Vanghelie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DEBUT Senatorul Mircea Geoană şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, au lansat, luni, Noul Proiect Social Democrat „România noastră“, alături de şase deputaţi şi doi senatori din partidul condus de Victor Ponta, dar şi parlamentari de la alte formaţiuni. „Adevărul“ vă prezintă lista oamenilor care i-au urmat pe Geoană şi Vanghelie.

Senatorul Mircea Geoană a lansat, duminică, la Romexpo, în prezenţa a aproximativ 1000 de persoane, noul proiect social-democrat despre care a  spus că speră să pună capăt „sultanatului politic al lui Victor Ponta“. Înflăcărat, Geoană a vorbit 40 de minute unei audienţe formate în mare parte din pensionari şi a invitat în noua mişcare şi parlamentari de la alte partide politice. Un discurs îndelung aplaudat a avut şi Marian Vanghelie, care a vorbit despre răsturnarea actualului Guvern şi a spus că regretă susţinerea acordată lui Victor Ponta la prezidenţiale. „O să vedeţi cîţi parlamentari vor fi alături de noi la moţiunea de cenzură, o să i se blocheze ochelarii lui Victor“, a spus Vanghelie, triumfal, spre deliciul audienţei.

Cine sunt oamenii lui Geoană

Printre parlamentarii racolaţi de Geoană şi Vanghelie se numără: un fost consilier al premierului Victor Ponta, iubita primarului Sectorului 5, Oana  Niculescu Mizil, şi o apropiată a acesteia, senatorul Valer Marian, cunoscut pentru scandalurile iscate pe vremea când era în PSD, dar şi mai mulţi aleşi necunoscuţi publicului. "Adevărul" vă prezintă lista fondatorilor noului PSD, printre care se numără opt aleşi social-democraţi.

Deputatul PSD Radu Popa a fost, până la începutul lunii ianuarie, consilierul premierului Victor Ponta, pe linie parlamentară. Popa s-a arătat critic faţă de conducerea PSD imediat după alegerile prezidenţiale, când şi-a ironizat colegii pe motiv că „ar fi pus eşecul pe seama americanilor“.  

Liliana Ciobanu fost deputat PP-DD, se află la primul mandat de parlamentar. În luna ianuarie a acestui an, ea a fost declarată în stare de incompatibilitate de către ANI, pentru că a deţinut simutan, în perioada decembrie 2012-iunie 2014, funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

Deputatul UNPR Răzvan Condurăţeanu a trecut în 2013, din PP-DD, către formaţiunea condusă de vicepremierul Gabriel Oprea. Tatăl lui este fostul realizator de la OTV, Florin Condurăţeanu.

Deputatul PSD Cătălin Croitoru, care a trecut în 2012 din PDL în tabăra lui Victor Ponta , reprezintă Sectorul 5 în Parlament. Croitoru s-a lansat în politică după ce a condus un sindicat de învăţământ. Presa l-a criticat, după ce a părăsit şefia sindicatului, pentru că şi-a lăsat soţia vicepreşedinte.

Fostul deputat PP-DD Maria Dragomir a intrat în Parlament în 2012. Anterior, Dragomir a făcut parte din Organizaţia de Femei a judeţului Călăraşi. A plecat dintre social-democraţi în 2012, odată cu Oana Niculescu-Mizil, iubita lui Marian Vanghelie.

Deputatul Florentin Gust este un campion al traseismului. Gust a făcut parte din PSD până în 2011, după care a trecut la PC, pentru câteva luni. A activat câteva luni ca independent şi, din martie 2012 până în aprilie 2012, a devenit democrat-liberal.  A revenit în PSD în aprilie 2012. Mircea Geoană este naşul de cununie al lui Gust.

 Senatorul PSD Aurel Dan Ioniţă a fost ales în 2012 pe listele PP-DD, dar a migrat către partidul condus de Victor Ponta.

Senatorul Valer Marian, fost procuror în timpul regimului Ceaşescu, şi-a câştigat notorietatea după ce a fost prima persoană care l-a acuzat pe Victor Ponta că ar fi activat ca ofiţer acoperit. A fost exclus din PSD după ce a atacat mai mulţi membri de partid, iar numele său este legat şi de cel al fostului senator Cătălin Voicu, condamnat la şapte de ani de închisoare cu executare, căruia i-ar fi deschis uşa Parlamentului.

Fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil este iubita primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie. Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat mama la biroul parlamentar. Decizia nu e definitivă.

Deputatul PSD de Dolj Petre Petrescu a captat atenţia presei la finalul anului 2013, când a susţinut că a fost ameninţat cu moartea de către deputatul Claudiu Manda, preşedintele organizaţiei Dolj a PSD.

Deputatul independent Răzvan Rotaru a intrat în Parlament pe listele PP-DD, iar în iunie 2013 a trecut la conservatori, pentru un an. Din vara lui 2014, activează ca independent.

Deputatul PSD Scarlat Iriza şi-a anunţat intenţia de a părăsi partidul lui Ponta cu 24 de ore înainte de lansarea Noului PSD. „Nu plec pentru că nu îmi mai place PSD, ci pentru că nu am participat la luarea niciunei decizii la vârful organizaţiei“, a spus el,

Senatorul Dan Tătaru, a cărui plecare din PSD a fost anunţată de liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, a intrat în politică ajutat de Viorel Hrebenciuc, potrivit presei locale din Bacău.

Tudor Tănăsescu, fost deputat,  a fost ales în 2007 pe listele PSD pentru a ocupa locul vacantat de Dan Iosif. Mandatul său a durat un an.

Deputatul PSD Violeta Tudorie a intrat în Parlament pe listele PSD, în 2012, după ce a fost consilier local  la  Primăria Sectorului  2.

Citeşte şi:

Geoană şi Vanghelie au lansat noul PSD. „I se vor bloca ochelarii lui Victor când o să ne vadă la moţiune“. Câţi parlamentari PSD au fost alături de Geoană

Senatorul Mircea Geoană şi primarul Sectorului 5 din Capitală, Marian Vanghelie, au lansat astăzi Noul Proiect Social Democrat, la Romexpo. Alături de ei au fost 15 parlamentari de la PSD, PP-DD şi PC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite