Cea de-a VI-a Ediţie a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România şi-a desemnat câştigătorii la Ateneu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Loja Naţională din România (MLNR) a organizat, marţi, în parteneriat cu Academia Română, la Ateneul Român, cea de-a VI-a ediţie a Galei Premiilor MLNR. La eveniment au participat reprezentanţi din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din România, informează un comunicat remis „Adevărul“. În cadrul Galei, au fost decernate şapte premii în valoare de 5.000 euro fiecare.

”Iată-ne, reuniţi pentru cea de-a şasea oară la Gala premiilor Marii Loji Naţionale din România, un eveniment deja devenit tradiţie în ceea ce înseamnă promovarea excelenţei, a inteligenţei româneşti, a valorii. Probabil că cea mai mare bucurie pentru mine şi pentru noi toţi este faptul că reuşim în fiecare an să adunăm forţe extrem de importante din mediul academic din mediul politic, din cadrul întregii societăţi româneşti în jurul unui proiect de promovare a României, de promovare a inteligenţei acestui popor. Cred că reuşim împreună să dăm încredere tinerilor, reuşim împreună să oferim certitudinea unei recompense, în primul rând morale, pentru cei care muncesc în acest domeniu al ştiinţei, cercetării şi cred că reuşim, împreună, să facem ceva extrem de pozitiv pentru România. Vă mulţumesc o dată în plus în această seară pentru că ne sunteţi alături şi sper să petrecem împreună un moment extrem de plăcut!”, a declarat, în cadrul Galei, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale din România, profesor universitar doctor Radu Bălănescu(foto) .

Preşedintele Academiei Române, academicianul Ionel Valentin Vlad, a transmis, în mesajul său către participanţii la cea de-a şasea ediţie a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale din România, aprecierile instituţiei pentru aceasta iniţiativă de promovare a culturii.

„Academia Română apreciază foarte mult faptul că Marea Lojă Naţională a României acordă premii substanţiale valorilor aceste ţări (…) După cum s-a menţionat, sunt şapte domenii- o frumoasă reprezentare a cercetării din ţară. Colegii noştri din comisiile de evaluare care au folosit criterii compatibile cu cele mai înalte standarde naţionale şi internaţionale au făcut o serie de propuneri şi, mai mult decât atât, au stabilit laureaţii acestei Gale a Marii Loji Naţionale din România. Academia Română nu poate decât să mulţumească, în acest an important pentru noi – este anul celei de-a 150-a aniversări a Academiei Române- pentru efortul făcut“, a spus Ionel Vlad. 

Câştigătorii celei de-a şasea ediţii a Galei Premiilor Marii Loji Naţionale a României:

1. PREMIUL GRIGORE MOISIL PENTRU ŞTIINŢE EXACTE

Laureat: Dr. Apolodor Aristotel RĂDUŢĂ. Lucrare: “Nuclear Structure with Coherent States” Editura SPRINGER, 2015

2. PREMIUL HENRI COANDĂ PENTRU ŞTIINŢE APLICATE

Laureat: Ion BOLDEA. Lucrare:“Synchronous Generators“CRC Press

3. PREMIUL CAROL DAVILA PENTRU MEDICINĂ

Laureaţi: Mircea GRIGORESCU, Alexandru IRIMIE, Mircea BEURAN. Lucrare: “Tratat de Oncologie”

4. PREMIUL EUGENIU CARADA PENTRU ECONOMIE

Laureat: Cezar MEREUŢĂ. Lucrare: “Unele repere microeconomice în procesul de tranziţie din România”

5.PREMIUL NICOLAE TITULESCU PENTRU DIPLOMAŢIE ŞI POLITOLOGIE

Laureaţi:

-Prof. Univ. Dr. Vasile PUŞCAŞ Lucrare: “Negocieri pentru parteneriate;

–Excelenţa Sa Alexandru Victor MICULA pentru “Funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Ungaria, în anul 2015”.

6. PREMIUL SPIRU HARET PENTRU EDUCAŢIE, MEDIU, SOCIAL

Laureaţi: Prof. Radu-Emil PRECUP şi Dr. Ing. Mircea Bogdan RĂDAC. Lucrare: ”Grup de cinci lucrări privind tehnicile de învăţare pentru sistemele de conducere automată.”

7. PREMIUL CONSTANTIN BRÂNCUŞI PENTRU ARTĂ ŞI CULTURĂ

Laureat: Prof. Univ. Dr. Aurel VLAD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite