Ce şi-au spus Dragnea şi Iohannis la finalul şedinţei de plen în care PSD a părăsit sala huiduindu-l pe preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au vorbit câteva momente la sfârşitul discursului susţinut de şeful statului în plen. „Sper să facem pace“, a fost concluzia discuţiei.

"Sper să reuşim să facem pace", i-a spus preşedintele PSD Liviu Dragnea lui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a terminat de vorbit în plenul Parlamentului. "Şi eu", a răspuns Iohannis. La scurta discuţie protocolară a luat parte şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care îndemnase la pace înainte de şedinţă. 

În discursul pe care l-a susţinut în plenul Parlamentului, Iohannis a acuzat PSD că prima grijă după câştigarea alegerilor a fost să-şi salveze penalii. Seful statului a respins varianta alegerilor anticipate şi a cerut PSD să guverneze, „dar nu oricum“. Aleşii PSD şi ALDE au părăsit sala după numai 5 minute strigând „Rusine!“. „Aţi obosit deja? Ghinion!“ a răspuns Iohannis.

"Preşedinţii celor două Camere - care, nu ştiu, au rămas? Au rămas! - încearcă să acrediteze în spaţiul public ideea că eu nu aş digera rezultatul votului şi că eu aş încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat şi afirmă în spaţiul public că aş dori răsturnarea guvernului legitim.Nu! Fals! Aţi câştigat, acum guvernaţi şi legiferaţi, dar nu oricum! Nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furiş", a spus Klaus Iohannis în plen. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite