Cătălin Ivan: „Trebuie reduse decalajele în sistemul de salarizare bugetară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD                                                        FOTO: Adevărul
Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD                                                        FOTO: Adevărul

Cătălin Ivan, europarlamentar şi purtător de cuvânt al PSD, a declarat, miercuri, că trebuie reduse decalajele în sistemul bugetar de salarizare şi că nu se justifică remuneraţiile care ajung la 10.000 de euro, în timp ce majoritatea angajaţilor lucrază pe 500 de euro sau mai puţin.


"Trebuie regândit tot sistemul de salarizare din domeniul bugetar. După cum aţi văzut, premierul Victor Ponta  a cerut miniştrilor de resort să găsească soluţii pentru a reduce decalajele. E şi obligaţia noastră, în urma a ceea ce am spus în campanie, că decalejele trebuie reduse", a spus Ivan potrivit Mediafax.

Cătălin Ivan a argumentat că nu este correct ca angajaţii din sistemul de stat să beneficieze de salarii de 10.000 de euro, indiferent ce funcţie ar ocupa, în timp ce pragul mediu de salarizare este stabilit înjurul sumei de 500 de Euro.

"Avem în vedere reducerea decalajelor. E important ca acest sistem să fie echitabil şi corect, să răspundă responsabilităţii pe care fiecare o are. Nu se justifică declaje atât de mari, indiferent ce face cel care lucrează la stat şi în ce funcţie ar fi", a mai spus Ivan.

Aceeaşi idee a fost formulată şi de premierul Victor Ponta, care a cerut, într-o şedinţă de Guvern, ca miniştrii să resolve până la Sărbătorile de Paşte, problema accesului public la informaţii privind veniturile angajaţilor din administraţia publică. Premierul a  subliniat că doar patru ministere au îndeplinit până în prezent, în totalitate, aceste cerinţe de transparenţă.

Guvernul a publicat lista salariilor nete la nivel maxim, valabilă pentru luna martie, în care sunt menţionate veniturile  directorilor din companiile de stat din sectorul energetic,  remuneraţii ce ajung până la 4.693 lei şi 18.000 lei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite