Casele RAAPPS rămân râvnite de politicieni. Grapini şi Berca au primit apartamente de trei şi patru camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Berca se bucură de un generos apartament oferit de stat
Gabriel Berca se bucură de un generos apartament oferit de stat

Aproape 40 de demnitari şi consilieri de miniştri au primit din ianuarie locuinţe de serviciu RA-APPS în condiţiile în care alţi peste 160 secretari de stat, şefi de agenţii şi consilieri au rămas în casele regiei şi după ce Guvernul a schimbat legea, invocând contractul valabil.

Cele mai cunoscute nume care beneficiază de apartamente din partea statului sunt Maria Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, şi proaspătul consilier prezidenţial Gabriel Berca, conform listei actualizate a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), consultată de Mediafax.

Ministrul Maria Grapini a primit un apartament cu trei camere în suprafaţă de 145 metri pătraţi, iar consilierul prezidenţial Gabriel Berca a primit un apartament cu patru camere, dar tot de 145 metri pătraţi. Un alt nume sonor care beneficiază de locuinţă de serviciu este Victor Socaciu, secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor.

RA-APPS precizează că toate aceste persoane au primit locuinţă conform OU 80/2001 şi că vor părăsi locuinţa la "expirarea contractului".

În luna martie, Guvernul a decis prin ordonanţă de urgenţă că doar miniştrii şi miniştrii delegaţi pot ocupa locuinţa RA-APPS pe întreaga durată a mandatului, în timp ce secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate acestora pot ocupa locuinţa de serviciu doar cel mult trei luni de la data numirii în funcţie.


Printre cei care au fost obligaţi să predea casa RA-APPS la final de mandat se află fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi, fostul ministru delegat pentru Dialog Social Liviu Pop, fostul preşedinte al Institutului Cultural Român Andrei Marga, fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Valentin Preda.

În locuinţele RA-APPS continuă însă să locuiască şi alţi peste 160 de secretari de stat, şefi de agenţii guvernamentale şi consilieri de miniştri, cu argumentul că au un contract în continuare valabil.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite