Când a pierdut Crin Antonescu sprijinul PSD?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
crin antonescu

Ultimele sondaje de opinie care îl arată în scădere de popularitate şi faptul că „prietenii“ şi-au construit o nouă alianţă care a copiat două din trei litere ale USL l-au făcut pe Crin Antonescu să riposteze. „De un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să-şi ţină cuvântul. De un an de zile, nu de o lună sau două“, a răspuns liderul PNL întrebat dacă mai crede că PSD îl va susţine la preşedinţie.

Ceea ce spune Crin Antonescu acum se vedea de la o poştă de mai mulţi ani - nu doar de unul - şi doar naivii – care nu se găsesc în Parlament – credeau că PSD va sufla în pânzele unui candidat liberal la preşedinţie. De fapt, Crin Antonescu a pierdut sprijinul PSD în ziua în care în Parlament s-a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu. Vi se pare exagerat? Atunci o să vă povestesc momentul, la care am asistat.

Pe 27 aprilie 2012 Mihai Răzvan Ungureanu îşi pierdea funcţia de prim-ministru, iar Crin Antonescu pierdea susţinerea de candidat la preşedinţie după un discurs taxat drept „halucinant“ care a deranjat Grupul Minorităţilor din Parlamentul României:

„Un cuvânt pentru reprezentanţii minorităţilor naţionale. Dragii noştri colegi, România a fost şi este neînchipuit de generoasă când a dat dreptul de a fi reprezentată fiecare minoritate în Parlament, chiar şi cu 200-300 de voturi în spate. Azi naţiunea are nevoie de ajutorul dumneavoastră, limba română are nevoie de dumneavoastră. Nu aveţi dreptul să vă ascundeţi astăzi şi să decideţi soarta a 20 de milioane de români. Dacă vă ascundeţi astăzi, nu vă va mai căuta nimeni. Dacă nu votaţi astăzi, înseamnă că demisionaţi din funcţia de parlamentari români“. 

După aceste vorbe, Varujan Pambuccian iese afară din plen, nervos, să fumeze. Fără el şi grupul pe care îl reprezenta, USL nu putea să dărâme Guvernul. Lângă Pambuccian vine Viorel Hrebenciuc, îl ştiţi, cel cu „sforile“. Îl ascultă pe reprezentantul minorităţilor care, printre altele, ameninţă că nu mai votează moţiunea. După o înjurătură de nereprodus, spusă apăsat la adresa şefului liberalilor, Hrebenciuc îi explică lui Pambuccian că „ăsta nu ajunge preşedinte“ pentru că că oricum „mai sunt trei ani în care se întâmplă multe“.  Cu această asigurare, Varujan Pambuccian intră în plen şi îşi convinge colegii din Grupul minorităţilor că e bine să voteze moţiunea de cenzură.

Aproape că au trecut cei trei ani de la „profeţia“ şi asigurările date de Viorel Hrebenciuc, iar Crin Antonescu se vede tras pe sfoară de PSD-işti. Cam târziu şi după multe poze în care alianţa cu social-democraţii părea indestructibilă. Dacă USL merge mai departe şi după brusca iluminare a preşedintelui liberal, înseamnă că altceva îi ţine împreună, ceva mai important decât o candidatură la preşedinţie pe care PSD n-avea nici un gând să o susţină încă de la început

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite