Borbely, despre amânarea regionalizării: Slavă Domnului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Borbely, liderul UDMR
Laszlo Borbely, liderul UDMR

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, salută o eventuală amânare a regionalizării cu cel puţin un an, anunţată de vicepremierul Liviu Dragnea, arătând că, în momentul de faţă, Guvernul „nici măcar nu are o concepţie“ în această privinţă.

„Slavă Domnului! Slavă Domnului! Nu suntem de acord cu regionalizarea, aşa cum... De fapt, nici nu e o concepţie a Guvernului. De ce să nu aşteptăm, dacă Guvernul nici măcar nu are o concepţie?“, a declarat Borbely.

Vicepremierul Liviu Dragnea a admis, joi, că abordarea USL faţă de regionalizare este diferită în acest moment faţă de cea de la începutul anului.

„Din cauza disputelor pe marginea Legii referendumului, de care depinde modificarea Constituţiei, lege care nu e în vigoare încă, nu e promulgată, lege pe care Curtea ne-a transmis că o consideră constituţională abia după un an de la intrarea în vigoare, nu putem discuta de posibilitatea înfiinţării unor regiuni, pentru că nu avem această noţiune în Consittuţie. Deci, trebuie să aşteptăm cel puţin un an, un an şi ceva, începând din acest moment“, a precizat Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative.
„Sper ca până la urmă tot răul să fie spre bine şi anul viitor să fie anul în care toate instituţiile publice, toţi actorii locali, toţi funcţionarii să începem să învăţăm să gândim regional, să creăm cadrul insittuţional şi anul 2014 să fie anul de pregătire a viitoarei regionalizări administrative“, a spus Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite