Băsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică că unirea cu România este singura soluţie viabilă pentru Republica Moldova în parcursul său european.

„După evenimentele din Ucraina, Uniunea Europeană nu e pregătită pentru extinderea în Est. Nici Rusia nu e pregătită să accepte o extindere în Est. Noi românii, noi PMP-ul, românii din Republica Moldova trebuie să înţeleagă că singurul drum european al Repblicii Moldova este unirea şi refacerea integrităţii teritoriale a României.Situaţia politică este delicată în Republica Moldova, sper să se formeze un guvern în care să intre şi partidul primarului Chirtoacă şi să avem din nou guvern pro-european la Chişinău. Cheia pentru clarificarea drumului Republicii Moldova este unirea cu România“, a spus Băsescu.

Băsescu crede că ideea unionistă este avută în vedere de cât mai mulţi moldoveni. „România se poate reface, uitaţi-vă la tinerii care sunt astăzi în piaţă la Chişinău şi cer unirea. Şi generaţia celor care au fost în România înaintea Pactului Ribentropp-Molotov susţin unirea", a mai spus Băsescu.

Mii de oameni s-au adunat, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Republica Moldova, au scandat lozinci unioniste şi au votat, simbolic, unirea. Potrivit organizatorilor, la eveniment au participat 30.000 de oameni. Aceştia au fost susţinuţi inclusiv de deputaţi în Parlamentul României, dar şi de moldoveni din Diaspora.

După trecerea la grafie latină (Prima Mare Adunare Naţională - 27 august 1989), schimbarea denumirii statului în Republica Moldova (A Doua Mare Naţională - 16 decembrie 1990) şi proclamarea Independenţei faţă de URSS (A Treia Mare Adunare Naţională - 27 august 1991), a venit momentul să fie convocată A Patra Mare Adunare Naţională: 5 iulie 2015.

Astfel sună îndemnul Platformei unioniste Acţiunea 2012 şi a organizaţiei Tinerii Moldovei către cetăţenii Republicii Moldova de a participa la manifestaţia din centrul Chişinăului, care a avut loc duminică, 5 iulie, la ora 14:00.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite