Băsescu o reevaluează pe Dăncilă: Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier. Nu este exclus ca Dăncilă să fie următorul lider PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu. FOTO Mediafax
Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Basescu crede ca Liviu Dragnea „nu mai are putere să schimbe un premier" şi că nu este exclus ca Viorica Dăncila să fie următorul lider al PSD şi candidatul acestui partid la prezidentiale. mai mult, îl vede pe Dragnea executat de partid, dacă ia sub 35% la euroalegeri.

„Nu există dubii (că Viorica Dăncilă s-a distanţat de Liviu Dragnea - n.red.). Scaunul ăla de la Palatul Victoria e cu putere. Odată ajuns acolo, îţi schimbi valorile de subordonare. Te întrebi de ce să mă subordonez eu la ăsta care doar semnează ce a votat Camera Deputaţilor? Păi eu semnez miliarde, eu semnez ce ministru rămâne, ce ministru pleacă. Doamna Dăncilă mie îmi pare o femeie cu bun simţ în felul ei în raport cu Liviu Dragnea, cu Ştefănescu, cu Mitralieră, cu toţi ăştia care ies public cu ... Ea măcar a încercat o bună colaborare cu preşedintele, a facut un efort", a afirmat Traian Basescu, luni seară, la Realitatea TV.

Fostul preşedinte susţine că Liviu Dragnea „nu mai are putere să schimbe un premier“. „Iar doamna Dăncilă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulţi oameni politici puternici din PSD şi-au pus speranţe că-l va schimba pe Dragnea. Nu ştiu dacă va fi cea care va merge în locul lui Dragnea. Foarte probabil da", a adaugat Băsescu.

Întrebat dacă Dancila ar putea prelua şefia PSD şi să devina candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, Băsescu a precizat: "Nu este exclus“.

„Un eventual rezultat slab la alegeri, orice rezultat sub 35%, îl execută partidul, pentru că de la 46 la 35 sunt 11 procente. Te întrebi unde se va opri din cădere. Daca va obţine peste 35% nu-l va clinti nimeni pe Dragnea", a conchis Basescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite