Băsescu: Dispoziţia Guvernului ca toate primăriile să pună pe site execuţia bugetară, o păcăleală. Banii s-au cheltuit deja, mai bine să pună facturile viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băsescu a spus la Alba Iulia că atunci când era primar al Bucureştiului, în 2001, a dat dispoziţie ca toate facturile şi contractele instituţiei să fie postate pe site, iar acestea se plăteau doar dacă nu erau reclamaţii
Băsescu a spus la Alba Iulia că atunci când era primar al Bucureştiului, în 2001, a dat dispoziţie ca toate facturile şi contractele instituţiei să fie postate pe site, iar acestea se plăteau doar dacă nu erau reclamaţii

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că dispoziţia Guvernului Cioloş ca toate primăriile să pună pe site execuţia bugetară „e una dintre marile păcăleli“, scrie Mediafax. El a spus că execuţia bugetară înseamnă că banii au fost cheltuiţi deja şi că mai util ar fi ca primăriile să pună pe site viitoarele plăţi şi facturi, pentru ca cetăţenii să compare corect.

Băsescu a declarat, la lansarea candidaţilor PMP din judeţul Alba la alegerile locale, vorbind despre „dreptul cetăţeanului de a fi informat“, că dispoziţia Guvernului ca toate primăriile să pună pe site execuţia bugetară „e una dintre marile păcăleli“.

„Astăzi s-a introdus cel mai ticălos mod de a spune că avem transparenţă în administraţia locală. Guvernul Cioloş a dat dispoziţie ca toate primăriile să pună pe site execuţia bugetară. Oameni buni, e una dintre marile păcăleli. Execuţia bugetară sunt banii care au fost deja cheltuiţi. Deci, ce s-a plătit s-a dus, este bun dus. Degeaba îi mai spui cetăţeanului, execuţia bugetară pe luna ianuarie a fost de 50 de milioane de lei. Ei s-au dus, sunt bani care s-au plătit. Important este să pui facturile care urmează să fie plătite la fiecare 30 de zile pentru ca cetăţenii să vadă diferenţa în ce trebuie să plătească primăria şi care e realitatea din teren, fie că vorbim de oraşe, municipii sau comune“, a afirmat Băsescu.

Preşedintele PMP a adăugat că cel mai curent răspuns pe care îl dau administraţiile este că facturile şi contractele „sunt secrete“.

„Aţi văzut care e cel mai curent răspuns pe care îl dau administraţiile? Păi contractele sunt secrete. Păi facturile sunt secrete. Păi totul e secret în administraţia publică locală în România, dacă aţi observat. Vă pot spune un lucru, de dragul respectării acestui articol din Constituţie (dreptul de a fi informat – n.r.), când eram primarul Capitalei, în 2001, am dat dispoziţie şi toate contractele primăriei, toate facturile care intrau în fiecare zi în primărie erau puse pe site-ul primăriei Capitalei. De ce? Numai aşa cetăţenii puteau controla ce fac eu ca primar, ordonator principal de credite, cu banii (…) Dacă în 30 de zile, nu aveam reclamaţii, dădeam drumul la plata facturii“, a mai spus Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite