Băsescu, atac dur la adresa ministrului Justiţiei: Un marţafoi. Ştie carte, dar rămâne o slugă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu. FOTO Mediafax
Traian Băsescu. FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, miercuri seară, în termeni extrem de duri, declaraţia Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, prin care a anunţat că nu consideră oportună, în acest moment, începerea procesului de revocare a lui Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi.

„A fost o analiză profesionistă cu o concluzie de slugă. A constatat încălcarea gravă a Constituţiei şi apoi a spus că nu e oportun să luăm măsuri împotriva celor care încalcă Constituţia. De astăzi, statul român lucrează pe oportunităţi, nu pe constituţii“, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, într-o intervenţie la B1TV.  

Întrebat cum interpretează sintagma „deocamdată“ nu e cazul revocării, Băsescu a precizat. „E explicaţia unui marţafoi propulsat la CCR de Fenechiu, care ori de câte ori a fost nevoie s-a pliat pe interese. Asta e concluzia mea. Deci, păcat că ştie carte, dar rămâne o slugă“, a completat fostul şef al statului.

De asemenea, Băsescu a ţinut să-i aducă în discuţie pe Augustin Lazăr şi pe Laura Codruţa Kovesi.„De azi, în România s-a relativizat Constituţia. Vedem noi când o aplicăm, când e oportun, când nu e. Eu nu vorbesc aici de Lazăr sau Kovesi, ci de funcţionarea statului de drept”, a mai spus Băsescu. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că nu recomandă revocarea procurorilor şefi Laura Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr. „În acest moment nu e oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare a procurorului general, respectiv a procurorului şef al DNA", a spus Tudorel Toader.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite