Avocatul Gheorghe Piperea: Voi contesta din nou candidatura lui Piedone, este o sfidare a justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocatul Gheorghe Pipere. FOTO Arhivă Adevărul
Avocatul Gheorghe Pipere. FOTO Arhivă Adevărul

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat duminică, pentru News.ro, că va contesta în instanţă noua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, pentru că justiţia nu a anulat, prin decizia de marţi, doar 2.500 de semnături, ci însăşi candidatura lui Piedone.

„Sunt obligat să o contest (candidatura lui Piedone, n.r.), din câte ştiu mai sunt alte câteva sute de contestaţii care se pregătesc, în primul rând ale celor din Asociaţia Colectiv, dar şi alte contestaţii. Părerea mea este că avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este şi o sfidare a justiţiei, pentru că justiţia a anulat acea candidatură, şi nu doar 2.500 de semnături, deci este autoritate de lucru judecat", a spus Piperea.

Avocatul a adăugat că mai există un motiv pentru care va contesta candidatura lui Piedone, care îi priveşte pe toţi urmăriţii penal supuşi, într-un fel sau altul, unor măsuri preventive, cum este controlul judiciar pe cauţiune. „„În afară de faptul că are nişte condiţii ale păstrării libertăţii provizorii, condiţii care, dacă sunt încălcate, se pierde cauţiunea - în cazul domnului Piedone e vorba de 1,5 milioane de lei - controlul judiciar pe cauţiune are condiţii în ceea ce priveşte libertatea de deplasare a respectivului, perimetrul pe care se deplasează este strict delimitat", a precizat Gheorghe Piperea.

Avocatul a adăugat că va cere să se depună la dosar documentul din care rezultă care sunt condiţiile controlului judiciar în cazul lui Piedone.„Eu vă spun că, de regulă, condiţiile sunt să nu te mişti oriunde vrei, ci într-un anumit perimetru. De exemplu, dacă s-ar pune problema să meargă în străinătate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu îţi permite să ieşi din ţară", a mai spus Piperea.

Cristian Popescu Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria Sectorului 4, după ce prima dată i-a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Biroului Electoral al Sectoruli 4.

„Domnul Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 4. De data aceasta a depus peste 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste”, a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al Sectorului 4, Aneta Cristescu. 

Pentru depunerea candidaturii, Piedone avea nevoie de 2.728 de semnături, adică 1% din numărul alegătorilor din Sectorul 4, respectiv 272.851.

Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la funcţia de primar al Sectorului 4. Instanţa a admis apelul formulat de avocatul Gheorghe Piperea la decizia Judecătoriei Sectorului 4. ”Examinând listele de susţinători înaintate de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 4 - Sector 4 (în copie şi original), tribunalul constată că nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de lege decât pentru un număr de 2.550 de susţinători”, se arăta în motivarea deciziei.

Marţi seară, Popescu Piedone a anunţat, pe Facebook, că nu renunţă la candidatură, vrând să demareze o nouă campanie de strângere de semnături de susţinere a candidaturii sale. Miercuri, el s-a înscris în Partidul Puterii Umaniste, iar joi, Consiliul Naţional al acestui partid, i-a validat candidatura la Sectorul 4.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite