Apel către electoratul maghiar: boicotaţi UDMR la europarlamentare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fac un apel către toţi alegătorii maghiari să boicoteze alegerile europarlamentare şi să împiedice astfel UDMR să acceadă în Parlamentul European pentru că această formaţiune a pornit pe drumul fără întoarcere al extremismului, militând deschis şi pe toate căile pentru autonomie teritorială. Dezideratul anti-statal al UDMR va produce haos în zonele locuite de voi, cetăţenii români de etnie maghiară.

Politica UDMR va conduce la izolare şi va pune un stigmat nedorit pe comunitatea maghiară din România din cauza căruia veţi avea de suferit tot voi, alegătorii maghiari. Politicienii maghiari, după ce vor eşua în încercarea lor de a obţine enclavizarea etnică, se vor refugia la Budapesta, ca Laszlo Tokes, dar voi, etnicii maghiari, veţi rămâne aici şi va trebui să suportaţi consecinţele distrugerii bunei convieţuiri cu majoritatea românească.

                Cetăţeni români de etnie maghiară,  nu mai fiţi părtaşi la jocurile murdare ale UDMR care nu aduc niciun beneficiu comunităţii maghiare, ci doar propriilor baroni. DNA tocmai a descoperit la Bihor cum se înfruptă liderii UDMR din milioanele de euro sifonaţi din banii publici, şi nu e singurul judeţ în care se întâmplă acest lucru sub oblăduirea celor care se prezintă în această campanie electorală drept eliberatorii voştri prin autonomia teritorială. Câţi din banii pe care îi gestionează UDMR au ajuns la comunitatea maghiară ca să-i procure acesteia condiţii pentru o viaţă mai bună? În schimb, liderii UDMR vă vând graniţe imaginare, iluzii, tăbliţe bilingve şi steaguri, în timp ce ei se înfruptă din milioane de euro pe seama păcălirii voastre.

Nu lăsaţi UDMR să arunce torţa în butoiul cu pulbere al enclavizării etnice, pentru că nu doriţi, bănuiesc, să repetaţi un scenariu precum cel din Kosovo sau din Crimeea în localităţile în care trăiţi, aşa cum visează politicienii maghiari care vă cer votul.

Opriţi UDMR din ascensiunea sa furibundă spre destabilizarea zonelor în care locuiţi prin atacarea statului român, pentru că ceea ce ei vă propun va transforma arealul în care trăiţi într-o regiune instabilă, evitată de investitori şi temută de toată lumea din cauza agitaţiei autonomiste. Deja o publicaţie din Germania a anunţat (AICI) că următorul conflict secesionist, după Crimeea, va avea loc în zonele locuite majoritar de etnicii maghiari din România, iar împlinirea acestui pronostic cu siguranţă nu vă va ajuta să vă dezvoltaţi localităţile şi să aveţi o viaţă normală.

Sunteţi un electorat disciplinat şi capabil să boicoteze în masă un scrutin de alegeri, aşa cum aţi făcut-o la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu din 2012. Nu ştiu cât aţi avut de câştigat pentru că aţi stat atunci în case, dar, dacă pe 25 mai veţi trimite UDMR în Parlamentul European, îi veţi încuraja în destabilizarea zonelor în care locuiţi. Iar nota de plată nu o vor achita aleşii UDMR, ci tot voi, alegătorii lor.

Vă invit la un exerciţiu de luciditate asupra viitorului vostru şi al copiilor voştri şi tocmai de aceea vă solicit ca pe 25 mai să vă abţineţi să trimiteţi prin vot extremiştii din UDMR la Bruxelles, pentru că sunt hotărâţi să agite apele secesionismului şi să provoace în România tulburări de pe urma cărora voi veţi fi primii care veţi avea de suferit atât prin deteriorarea percepţiei publice asupra comunităţii maghiare, cât şi prin evitarea zonei în care locuiţi.

Nu lăsaţi UDMR să arunce torţa în butoiul cu pulbere al enclavizării etnice, pentru că nu doriţi, bănuiesc, să repetaţi un scenariu precum cel din Kosovo sau din Crimeea în localităţile în care trăiţi, aşa cum visează politicienii maghiari care vă cer votul.

Pentru a participa totuşi la vot, voi, alegătorii maghiari, aveţi o alternativă mai bună: să votaţi pentru PSD şi, în loc să trimiteţi traista cu autonomie la Bruxelles, să mandataţi pentru Parlamentul European oameni care să apere prestigiul României şi care să lupte pentru noi toţi, indiferent de etnie.

Împreună trebuie să construim o Românie mai bună, iar nevoile voastre sunt aceleaşi ca ale tuturor românilor. PSD nu v-a negat drepturile în această ţară, aşa încât îl puteţi vota cu încredere, dar dacă urmaţi UDMR pe drumul periculos al autonomiei teritoriale, confirmând acest atac la statul român prin votul dumneavoastră, atunci va fi greu ca, mai târziu, să vă scuzaţi că nu aţi ştiut şi că nu v-aţi dorit acest lucru. Votul nu este numai un drept, este şi o obligaţie şi o responsabilitate. Sunteţi liberi, desigur, să votaţi pentru autonomie teritorială, adică pentru UDMR. Dar, în afară de faptul că această enclavizare nu se va întâmpla niciodată în România, vă angajaţi pe un drum al distrugerii statului român care nu este potrivit unor cetăţeni loiali statului în care trăiesc. Opţiunea însă vă aparţine şi pot doar să sper că vă doriţi să luptaţi împreună cu majoritatea românească, la fel de nemulţumită ca şi voi de problemele pe care le are această ţară, pentru o viaţă mai bună, în loc să vă implicaţi într-o bătălie politică falsă pentru autonomie teritorială, menită să crească doar puterea de şantaj şi de îmbogăţire a liderilor UDMR.

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite