Alegeri prezidenţiale 2014. Preda: Solicit membrilor şi simpatizanţilor PMP să voteze în turul II cu Iohannis. Elena Udrea să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PMP, europarlamentarul Cristan Preda, îi îndeamnă pe cei care au votat în primul tur cu Elena Udrea să redirecţioneze votul în turul II către Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale. Totodată, Preda spune că se impune demisia Elenei Udrea din fruntea PMP după scorul mic obţinut ieri.

„Îi cer Elenei Udrea să demisioneze urgent de la şefia partidului, pentru a da o şansă integrării PMP într-o majoritate de dreapta. După eşecul de ieri, credibiliitatea ei în faţa partidului este, oricum, nulă. Iată de ce, în calitatea mea de vicepreşedinte al PMP pentru afaceri europene, le solicit membrilor şi simpatizanţilor partidului să voteze în turul al doilea cu Klaus Iohannis. Acesta e mai mult decât un gest raţional. Pentru PMP, e o datorie de onoare. Într-adevăr, atunci când am fost primiţi, în septembrie, în ‪#PPE‬, am promis ferm - în faţa celor mai înalte autorităţi ale PPE şi a reprezentanţilor tuturor partidelor din familia populară - că îl vom sprijini pe adversarul lui ‪#Ponta‬ în turul al doilea“, a spus Preda.

Luni dimineaţă, la ora 09.00, Biroul Electoral Central a anunţat noi rezultate parţiale ca urmare a centralizării a 91,33% din procesele verbale predate în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit rezultatelor BEC, Victor Ponta, candidat PSD-UNPR-PC, a obţinut 40,01% din voturi, principalul său contracandidat, Klaus Iohannis (ACL), adunând 30,54% din voturi. 

Pe a treia poziţie s-a clasat independentul Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,46%, fiind urmat de Elena Udrea, candidat PMP, cu 5,17%, potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC la ora 09.00, după primul tur la alegerile prezidenţiale.

Citeşte şi:

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea, Dragnea, Meleşcanu şi Funar au făcut declaraţii de la urne

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii îşi aleg un nou preşedinte pe 2 noiembrie. Urmăriţi aici transmisiunea întregii zile în format live blog, pentru a fi la curent cu toate informaţiile, prezenţa la vot şi incidentele.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gheorghe Funar a votat la ora 7:00, îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primele informaţii de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, la ora 8.00, primele informaţii privind alegerile prezidenţiale 2014. Următoarea declaraţie de presă va avea loc la ora 11.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Tot ce trebuie să ştii despre ziua votului

Românii sunt aşteptaţi duminică, 2 noiembrie, să-şi aleagă viitorul preşedinte pentru următorii cinci ani. „Adevărul“ vă prezintă un scurt ghid informativ cu privire la ziua votului.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce zic românii pe reţelele sociale până la ora 9.00

Alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur de scrutin a început astăzi de la ora 7.00, iar românii au început deja să scrie pe reţelele sociale despre alegeri, despre incidente. Deja au apărut primele probleme, ca la fiecare astfel de eveniment în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite