Alegeri prezidenţiale 2014. Băsescu: Felicitări pentru preşedintele ales al României, Klaus Werner Iohannis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu la vot FOTO MEdiafax

Traian Băsescu, încă şef al statului până pe 21 decembrie, l-a felicitat pe Klaus Iohannis, preşedintele ales al românilor, pentru victoria obţinută şi i-a urat succes.

„Felicitări din partea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, pentru preşedintele ales al României, domnul Klaus Werner Iohannis. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl felicită pentru victoria în alegerile prezidenţiale pe domnul Klaus Werner Iohannis şi îi urează succes în exercitarea mandatului de preşedinte al României“, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a făcut un apel la actualul şef al statului să analizeze evenimentele petrecute în diaspora şi să tragă pe cei vinovaţi la răspundere. „Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze această situaţie şi să recheme de pe post pe toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Trebuie retraşi ambasadorii şi consulii de acolo unde românii au fost umiliţi. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze“, a spus Iohannis.

Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a declarat după anunţarea rezultatelor care îl arată câştigător detaşat că nu a fost sunat de Traian Băsescu sau de Crin Antonescu. „Am fost sunat de prim-ministrul şi am avut o conversaţie telefonică. Nu m-a sunat nici Băsescu, nici Antonescu“, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite