Şirul plecărilor din PPDD este continuat de deputatul Nuţu Fonta: „Am ţeluri comune cu UNPR“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Nuţu Fonta FOTO transilvaniareporter.ro
Deputatul Nuţu Fonta FOTO transilvaniareporter.ro

Deputatul Nuţu Fonta a decis să părăsească PPDD pentru a se înscrie în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

“Voi participa cu toată hotărârea la implementarea proiectelor politice ale Uniunii, fundamentate pe interesul naţional. UNPR este un partid tânăr, dar puternic. Avem ţeluri comune şi sunt convins că vom putea realiza foarte multe proiecte pentru dezvoltarea colegiului în care am fost ales, pentru oamenii pe care îi reprezint în Parlamentul României”, a subliniat deputatul în cadrul unei întâlniri informale cu conducerea UNPR.

Economist de profesie, Nuţu Fonta a fost ales deputat din partea PP-DD, în colegiul uninominal 5 din circumscripţia electorală nr. 26 Maramureş şi este membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic şi al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Începând din această dată, deputatul UNPR activează în Grupul parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor.

Deputatul Nuţu Fonta continuă şirul demisiilor din PPDD. UNPR a anunţat luna trecută înscrierea în partid a senatorilor Haralambie Vochiţoiu, Dumitru-Marcel Bujor şi Ion-Simeon Purec, aleşi din partea PPDD.

Conform informaţiilor de pe site-ul Senatului, grupul PPDD mai avea opt membri, din care doar şapte membri ai acestui partid. Valer Marian aparţinea grupului PPDD din postura de senator afiliat.

Conform Regulamentului Senatului, "un grup parlamentar poate fi constituit şi poate funcţiona numai dacă cuprinde cel puţin şapte senatori, care au fost aleşi pe listele aceluiaşi partid, ale aceleiaşi organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţe politice sau alianţe electorale". Alţi patru deputaţi şi patru senatori PPDD au trecut la UNPR, în decembrie.

Senatorii înscrişi joi în UNPR sunt următorii: Ionel Agrigoroaei, ales din partea PPDD în colegiul uninominal 1 Iaşi, Florina-Ruxandra Jipa, aleasă din partea PPDD în colegiul uninominal 12 Bucureşti, Constantin Popa, ales din partea PPDD în colegiul uninominal 3 Buzău şi Marian Vasiliev, ales din partea PPDD în colegiul uninominal 2 Constanţa.

De asemenea, au devenit membri ai UNPR deputaţii Andrei-Răzvan Condurăţeanu, ales din partea PPDD în colegiul uninominal nr.3 Constanţa, Ioan Hulea, ales din partea PPDD în colegiul uninominal nr.3 Bihor, Nuţu Fonta, ales din partea PPDD în colegiul uninominal nr.5 Maramureş şi Iacob Puşcaş, ales din partea PPDD în colegiul uninominal nr.4 Sibiu, neafiliat anterior înscrierii în UNPR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite