Senatorii Vochiţoiu, Bujor şi Purec s-au înscris în UNPR, după ce au demisionat din PPDD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Haralambie Vochiţoiu FOTO Arhiva Adevărul
Haralambie Vochiţoiu FOTO Arhiva Adevărul

UNPR a anunţat, marţi, înscrierea în partid a senatorilor Haralambie Vochiţoiu, Dumitru-Marcel Bujor şi Ion-Simeon Purec, aleşi din partea PPDD.

Haralambie Vochiţoiu a fost ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr. 22 Hunedoara, Dumitru-Marcel Bujor în colegiul uninominal 4 din Circumscripţia electorală nr. 04 Bacău, Ion-Simeon Purec în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.11 Caraş-Severin, din partea PP-DD.

Cei trei senatori îşi vor desfăşura activitatea, ca membri ai UNPR, în cadrul grupului PSD.

Victor Ponta, PreşedintelePSD şi co-preşedinte al Alianţei de Centru Stânga (ACS), a salutat decizia senatorilor de a se alătura UNPR, respectiv grupului social-democrat din Senat.

Uniunea Naţională pentru Progresul României numără, astfel, 13 senatori, iar grupul PSD din Senat are, începând de astăzi, 77 membri.

Lista actualizată depusă de UNPR la Tribunalul Bucureşti, potrivit Art. 27 din Legea 14/2003, cuprinde peste 350.000 de membri.

Vochiţoiu a explicat că a luat această decizie pentru că la Senat grupul parlamentar al PPDD urma să fie desfiinţat.

"Aveam două alternative - să rămân pe hol şi să fac naveta din Valea Jiului la Bucureşti şi să îmi iau indemnizaţia sau să mă afiliez unui alt grup politic cu care să duc înainte proiectele pe care le-am început şi, din toate proiectele politice pe care le-am văzut, acest proiect politic unde m-am înscris mi s-a părut un proiect mai tânăr şi mai viguros, cu oameni serioşi, care au obiceiul foarte rar în politică să se ţină de o promisiune", a menţionat senatorul.

Citeşte şi:

Opt deputaţi PPDD au trecut la UNPR. PSD, tot mai aproape de o nouă majoritate fără PNL

Deputatul Neagu Murgu a trecut oficial la UNPR. Mutarea, pregătită din timp


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite