Şedinţa CSAT, suspendată de Klaus Iohannis. A fost prima întâlnire dintre preşedinte şi premier în plin război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ordinea de zi fiind subiecte privind înzestrarea Armatei şi planul de întrebuinţare a forţelor armate care vor fi trimise la misiuni şi operaţii în afara ţării anul viitor. După aproape 4 ore de discuţii, şeful statului a decis suspendarea şedinţei.

UPDATE „Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie a.c., a fost suspendată de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite. Drept urmare, Preşedintele României a decis reluarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 19 decembrie a.c., pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi“, se arată într-un comunicat.

*** 

Administraţia Prezidenţială a anunţat că marţi, începând cu ora 13.00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019-2028, planul de întrebuinţare a Forţelor Armate ale României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2019, Planul Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2019 şi programul de activitate al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării pentru anul 2019.

În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale, arată Administraţia Prezidenţială.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite