Prejudiciul este estimat la 300 milioane euro.

Surse judiciare au declarat că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura centrală a reţinut, împreună cu Direcţia Generală de Combatere a Crimei Organizate, trei bărbaţi, cetăţeni români, pe care îi suspectează ca fiind autorii jafului de mari proporţii de la muzeul Kunsthal din 16 octombrie 2012.

„Poliţia Română, sub coordonarea DIICOT a desfăşurat mai multe activităţi în cazul furtului unor tablouri dintr-un muzeu din Olanda. Însă, pentru că cercetările sunt încă în curs, nu se pot oferi date suplimentare“, a declarat  Raluca Seucan  purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române.
  

În 16 octombrie 2012, poliţia olandeză, citată de AFP, anunţa că mai multe tablouri de mare valoare au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam, instituţie în care sunt expuse mai ales opere semnate de Pablo Picasso şi Vincent Van Gogh.

Astfel,  în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, din muzeu au dispărut şapte pânze, printre care tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet şi Paul Gauguin.

Potrivit poliţiei olandeze, furtul s-a produs în jurul orei locale 3.00 (1.00 GMT) care a dezminţit cu această ocazie informaţia potrivit căreia un tablou de Vincent Van Gogh s-ar afla printre pânzele furate.