„Time“: Uciderea americancei de origine română în Abu Dhabi ar putea fi o crimă făcută de cineva care are legături cu grupul Statul Islamic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care a ucis o americancă de origine română într-un mall din Abu Dhabi ar putea avea legături cu grupul terorist sunnit Statul Islamic în Irak şi Siria, susţin specialiştii citaţi de revista „Time”.

Conform analizei experţilor citaţi de revista Time, atacul pare să fie făcut de cineva cu legături cu grupul jihadist sunnit Statul Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria). Această grupare teroristă a lansat un apel la atacuri în ţări care participă la raidurile aeriene din Irak şi Siria. Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar şi Arabia Saudită fac parte din coaliţia internaţională formată din peste 60 de ţări care efectuează raiduri asupra poziţiilor Statului Islamic.

„Asistăm la intensificarea incidentelor atribuite grupului DAESH (acronim pentru Statul Islamic) în statele din zona Golfului Persic", afirmă Theodore Karasik, consilier la institutul Risk Insurance Management din Dubai. 

Analistul american a subliniat că în noiembrie în Arabia Saudită au avut loc numeroase atacuri teroriste. Printre victime a fost şi un cetăţean danez.

„Străinii aflaţi în ţări din Golful Persic sunt foarte vulnerabili şi ar trebui să adopte măsuri de precauţie”, a adăugat Karasik. 

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au arestat o femeie care are peste 30 de ani şi care apare, purtând văl islamic integral, în imaginile surprinse imediat după crimă de sistemul de supraveghere video al centrului comercial.

Vicepremierul şi ministrul de Interne al Emiratelor Arabe Unite, generalul Saif bin Zayed Al Nahyan, a declarat că, în afară de crimă, suspecta a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv în faţa casei unui medic american. 

image

Autorităţile arabe au stabilit că cele două atacuri nu au avut o motivaţie personală, fiind vizaţi cetăţeni americani.

Profesoara americancă de origine română Ibolya Ryan a fost înjunghiată pe 1 decembrie într-un centru comercial din Abu Dhabi.Ibolya Ryan (47 de ani) a plecat din România imediat după Revoluţie, dar a revenit acasă ori de câte ori a avut ocazia. Vestea morţii sale este subiectul zilei în satul bihorean Şimian, locul în care a trăit femeia. Pe o uliţă lăturalnică, locuieşte mama profesoarei ucise în Emiratele Arabe Unite. Bătrâna nu are putere să vorbească, nu ştie adevărul despre moarte fiicei sale. Ştie doar că fata ei şi-a pierdut viaţa într-un accident de maşină.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/americanc-de-origine-roman-ucis-in-abu-dhabi" target="_blank">View the story "Americancă de origine română ucisă în Abu Dhabi" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite