SUA au desemnat un oficial special care se va ocupa de problema corupţiei, spălării banilor şi crimei organizate în România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Ambasada SUA din Bulgaria
Foto: Ambasada SUA din Bulgaria

Departamentul Justiţiei din Statele Unite au trimis luna trecută un aşa numit Resident Legal Advisor pentru Bulgaria şi România, care ar urma să ofere asistenţă în domeniul justiţiei pentru în eforturile de combatere a corupţiei, spălării banilor şi crimei organizate, anunţă ambasada SUA la Sofia într-o postare pe Facebook.

Este pentru prima dată când Statele Unite trimit un reprezentant special în regiune, cu misiunea expresă de a se ocupa de probleme legate de corupţie, spălare de bani şi crimă organizată. Până acum, aceste chestiuni erau urmărite de funcţionari din cadrul Ambasadei sau din cadrul Departamentului de Stat, notează G4media.

Trimiterea unui expert anticorupţie în Bulgaria a fost anunţată de către ambasadorul SUA la Sofia, Hero Mustafa, la sfârşitul lunii noiembrie, după ce premierul Boiko Borisov s-a întors din vizita sa la Casa Albă,potrivit presei bulgare.

Ambasadorul Mustafa a prezentat-o, marţi, pe Jessica Kim şi adjuncţilor ministrului bulgar de justiţie. În cadrul întâlnirii s-a convenit ca ambele părţi să dezvolte dialogul şi să împărtăşească know-how-ul în ce priveşte o mai mare independenţă a instanţei de judecată şi a procuraturii.

Potrivit Departamentului de Justiţie, Jessica Kim a primit, în 2018, premiul procuroului general din Statele Unite pentru rezultate de excepţie obţinute în calitate de nou angajat, fiind una dintre cei 244 de noi angajaţi premiaţi pentru merite deosebite în serviciul public.

La vremea respectivă, Kim era angajată de mai puţin de cinci ani în cadrul Departamentului de Stat, în calitate procuror în cadrul Districtului Ohio. În calitate de procuror, a obţinut condamnări în câteva cazuri importante de fraude financiare şi în două cazuri de criminalitate cibernetică.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite